Полша представи мащабен план за укрепване на военните си отбранителни

...
Полша представи мащабен план за укрепване на военните си отбранителни
Коментари Харесай

Полша ще укрепва границата си с Русия и Беларус с инвестиции за 2 млрд. евро

Полша показа огромен проект за подсилване на военните си отбранителни качества. Заедно с НАТО страната ще ускори наблюдението против дронове, както и наземните укрепления и бариери. Пакетът от ограничения, наименуван „ Щит Изток “, ще бъде разпрострат по продължение на 700-километровата граница на страната с Русия и Беларус и се чака да бъде прибавен до 2028 година Министърът на защитата на Полша акцентира, че това ще бъде най-голямата стратегия за подсилване на източния фланг на НАТО от 1945 година насам.
Никоя страна не би трябвало да си прави илюзии, че няма да пазиме всеки сантиметър от нашата татковина и че сме подготвени да го създадем. Ще прилагаме тази тактика на НАТО за въздържане и защита с цялостна сериозност.
Владислав Косиняк-Камиш, министър на защитата на Полша

Системата се чака да коства над 2 милиарда евро и е част от взаимна районна отбранителна инфраструктура с балтийските страни – Литва, Латвия и Естония. Полша, която е една от най-гласовитите страни против съветската инвазия в Украйна, твърди, че е обект на враждебни дейности от страна на Москва и Минск. Властите настояват, че това включва хакерски атаки, опити за палежи и незаконно превозване на мигранти през границата. Според Варшава това е опит за дестабилизиране на Европейски Съюз посредством една от неговите членки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР