След две години епидемия, какво се знае със сигурност? 1.

...
След две години епидемия, какво се знае със сигурност? 1.
Коментари Харесай

Иван Бакалов: След две години пандемия, какво се знае със сигурност?

" След две години зараза, какво се знае сигурно?

1. Към вируса не се основава дълготраен имунитет нито след преболедуване, нито след ваксина.

2. Естественият имунитет след преболедуване не е по-силен от имунизирането.

Срокът за зелен документ с ваксина е 9 месеца, а за преболедувал е 6 месеца. Това е регламентът на Европейски Съюз и други страни. При трета доза няма период на зеления документ (засега). Само в България одобриха срокът на годност след преболедуване да е 1 година. И в този момент се вижда, че преболедували през март-април се разболяват отново през октомври-ноември. Повечето инфектирани с по-лекия вид Омикрон са прекарали по-тежкия вид преди година или по-малко от година.

3. Повечето имунизирани изкарват коронавирус по-леко или безсимптомно, или изобщо не се заразяват. Смъртните случаи измежду имунизирани са неведнъж по-малко от неимунизирани, даже при хора на напреднала възраст.

4. Най-успешно се оправят с вируса в Китай, след цялостна карантина (наричана по целия свят локдаун за по-страшно), Япония и други страни със строги ограничения и дисциплинираност при спазването им ", написа журналистът Иван Бакалов в обява в обществените мрежи.

---

" Това са безспорни обстоятелства, които доста хора отхвърлят и спорят по тях. Това не оставя оптимизъм какво ще се случи на земята при една по-смъртоносна зараза, при каквато най-добре ще се оправят жълтата раса.

Какво да чакаме отсега нататък?

1. Надяваме се да се повтори епидемията с Испанския грип, който минава на талази за към две и половина години, както върви и сегашната зараза досега (но в този момент има 4 пъти повече хора за заразяване).

2. Надяваме се да се появят ефикасни противовирусни медикаменти, с изключение на ваксини.

3. Възможно е коронавирусът да мутира в разнообразни варианти като сезонен грип, както се случва и с Испанския грип, грипен вирус А H1N1.

4. Възможно е новите варианти да са не по-малко смъртоносни и да се наложи всеобща имунизация всяка година.

---

Някой да има други упования, да вземем за пример, че вирусът ще изчезне вдън земя? Впрочем, съгласно някои няма вирус, това е леко грипче, кромид и впрочем ", добавя той.

Още от ПРАС-ПРЕС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР