Във вторник, 7 ноември, в руското Министерство на отбраната на

...
Във вторник, 7 ноември, в руското Министерство на отбраната на
Коментари Харесай

Доклад: Руската армия за две години унищожила в Сирия 54 хиляди терористи

Във вторник, 7 ноември, в съветското Министерство на защитата на колегиум на ведомството под управлението на военния министър Сергей Шойгу са систематизирани резултатите за миналата петилетка и са набелязани бъдещите проекти. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов съобщил, че частта на новото въоръжение възлиза съвсем на 60%, а до 2020 година ще нарасне до 70%.

Броят на самолетите-носители на крилати ракети повишен 11 пъти, частта на актуалните стратегически ракетоносци достигнала 76%. Реконструирани са 17 аеродрума.

Герасимов прецизирал, че за 5 година носителите на високоточни крилати ракети с огромна отдалеченост нарастнали 30 пъти. Това изключително с отнася за корабите и подводниците с ракетни комплекси „ Калибр”, стартирана е рационализация на самолетите от далечната авиация за потребление на новата крилата ракета Х-101.

Резултатите от превъоръжаването изключително се виждат в Сирия – там за последните две години са унищожени 54 хиляди терористи, в това число 2800 произхождащи от РФ и 1400 от околните страни.

Герасимов отбелязал, че съветските военни в Сирия се сблъскали с квалифициран съперник: терористите били добре снабдени с въоръжение и военна техника. Те разполагали с към 1500 танка и бронирани машини, с над 1200 оръдия и минохвъргачки взети от държавните войски в Сирия и Ирак.

Всички командващи войските на военните окръзи придобили команден опит в Сирия, през съветската формация със своите щабове минали всички командващи на общиовойскови армии и армиите на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана, съвсем всички командири на дивизии и повече от половината командири на общовойскови бригади и полкове.

„ Практически целият летателен състав на оперативно-тактическата и армейската авиация закупи опит за водене на бойни дейности. Мнозина от тях се изявиха като същински въздушни асове” – декларирал Герасимов.

Навици за бойна работа получили и екипажите на надводните кораби и подводниците с крилати ракети.

За първи път бойни задания с нанасяне на удари по земни обекти са изпълнявани със самолети от корабната авионосна група на Северния флот. За задачата на палубните изтребители МиГ-29К и на Су-33 са конфигурирани нови прицелно-навигационни комплекси за бомбардиране по земни цели, споделил Герасимов.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР