Във Видин бе представен напредъкът по проекта за подобряване на

...
Във Видин бе представен напредъкът по проекта за подобряване на
Коментари Харесай

Инвестират близо 17 млн. лева в училища във Видин

Във Видин бе показан напредъкът по плана за възстановяване на изискванията за обучение в две междинни учебни заведения в града - Средното учебно заведение “Цар Симеон Велики” и ППМГ “Екзарх Антим І”.

Кметът на Община Видин - инж. Огнян Ценков, приветства гостите в препълнената зала на Общинския съвет, като акцентира, че планът влага в най-ценното, а точно в образованието и дълготрайно възстановяване на средата в двете просветителни институции, в които се образоват деца от общината.

Инж. Цветан Асенов - зам.-кмет на Община Видин срещна присъстващите с настоящия наредък на строително-монтажните действия в двата обекта и уточни, че на 15 септември главната част от тях ще бъде финализирана, а до края на плана ще бъдат приключени и детайлите.

В конференцията се включи и шефът на СУ "Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев, който показа, че дейностите се извършват в период и напредват поетапно, а физкултурният салон ще може да се употребява и като спортна зала.

Председателят на Училищното настоятелство на ППМГ "Екзарх Антим I " Лиляна Цанова също участва на събитието и дефинира като позитивно решението да бъдат изведени учениците, до момента в който текат ремонтните действия, само че се надява да се позволи и въпроса с прекосяването им на образование единствено втора промяна.

Общата стойност на плана е 16 919 040 лева, от които 14 381 184 лева са безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване и 2 537 856 лева са съфинансиране от държавния бюджет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР