Във Великобритания приключи първият ден от най-голямата стачка на железопътните

...
Във Великобритания приключи първият ден от най-голямата стачка на железопътните
Коментари Харесай

Започна най-голямата железопътна стачка на Острова за последните 30 години

Във Англия завърши първият ден от най-голямата стачка на железопътните служащи за последните повече от 30 години, която сковава някои елементи на страната. Въпреки че за през днешния ден са планувани договаряния сред профсъюзите и работодателите, в четвъртък най-вероятно още веднъж ще има стачка, както бе планувано, съобщи БНР.

Първият ден на най-голямата стачка от десетилетия на Острова доста подсети на дните на локдауните поради COVID-19, защото доста обитаеми места бяха извънредно обезлюдени, откакто милиони заобиколиха услугите на публичния превоз, работиха от у дома или използваха колите си за напредване. Около 80% от влаковете не се движеха по време на 24-часовата стачка на към 40 000 членове на най-големия транспортен синдикат RMT. Друга еднодневна стачка на служащите на лондонското метро утежни още повече живота на столичани.

RMT възнамерява да продължи със стачките, като последващи два дни са четвъртък и събота. Генералният секретар на профсъюза Мик Линч изрази удовлетворение от стачните дейности, които, по неговите думи, " са надхвърлили упованията му в битката за сигурност на работните места, изискванията на труд и обичайно възнаграждение ". Преговори обаче са планувани за през днешния ден сред RMT и главния шеф Network Rail в опит да се откри решение на трудовия спор.

Междувременно изследвания на публичното мнение демонстрират много спорни резултати за поддръжката на стачката измежду британците. Според YouGov 37% от хората са подкрепили вчерашната стачка, а 45% са били срещу. Останалите не са изразили мнение. Данните на Savanta ComRes пък демонстрират, че 58% от интервюираните считат, че стачните дейности са оправдани. Въпреки че през днешния ден не е протестен ден, се чака едвам 60% от влаковете да са в придвижване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР