Вашингтон реагира предпазливо след избирането на ултраконсервативния духовник Ебрахим Раиси

...
Вашингтон реагира предпазливо след избирането на ултраконсервативния духовник Ебрахим Раиси
Коментари Харесай

САЩ реагираха предпазливо на избора за президент на Иран

Вашингтон реагира внимателно след избирането на ултраконсервативния свещеник Ебрахим Раиси за президент на Иран. Раиси, който до момента оглавяваше правосъдната система на Ислямската република, дава обещание да сформира „ антикорупционен и революционен “ кабинет.

От Израел го дефинират като най-радикалния президент, избиран в миналото, който е решен бързо да развива иранската нуклеарна стратегия Говорител на американския Държавен департамент съобщи, че на иранците е било отказано правото да вземат участие „ в свободен и почтен избирателен развой “, съобщи БНР.

Той обаче посочи, че ще продължат индиректните договаряния с Техеран във Виена по възможното наново присъединение на Вашингтон към съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година Съединени американски щати се отдръпнаха от документа по време на някогашния президент Доналд Тръмп.

Във Виена през днешния ден ще заседава Съвместната комисия на Иран и интернационалната „ петорка “ - Русия, Англия, Германия, Китай и Франция. Представителите на шестте страни ще беседват за възобновяване на Съвместния повсеместен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия. Преговорите имат за цел поетапно възобновяване на нуклеарното съглашение, тъй че и Съединени американски щати да се завърнат към него откакто се отдръпнаха с решение на някогашния президент Доналд Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР