Сръбският вътрешен министър Ивица Дачич нарече срамна и възмутителна подкрепата

...
Сръбският вътрешен министър Ивица Дачич нарече срамна и възмутителна подкрепата
Коментари Харесай

Дачич: Подкрепата на Черна гора за резолюцията за Сребреница е срамна и възмутителна

Сръбският вътрешен министър Ивица Дачич назова " срамна и възмутителна " поддръжката на Черна гора за резолюцията на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница.

" Невероятно е страна, в която сърбите съставляват повече от една трета от популацията, да гласоподава за резолюция, която показва сърбите като геноцидна нация ", твърди Дачич.

„ В същото време това държавно управление (на Черна гора) пристигна на власт най-много с помощта на сърбите и тяхната битка. Срамно и възмутително. “ - продължи той.

Черногорският министър председател Милойко Спаич разгласи по-рано, че Подгорица ще гласоподава в поддръжка на резолюцията за Сребреница в Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Ще гласуваме за тази резолюция, както и за всички други, които осъждат геноцида. Съобразяваме се на 100% в сходство с външната политика на Европейския съюз. “ - съобщи Спаич пред Народното събрание на Черна гора.

Клането в Сребреница е най-голямото на европейския континент след Втората международна война (ВСВ). През лятото на 1995 година, в предпазения анклав Сребреница, силите на босненските сърби, командвани от Радко Младич, за часове избиват хиляди босненски мюсюлмани. До момента са разпознати телата на близо 8 800 от тях, които са заровени в Поточари край Сребреница.

През лятото на трагичната 1995 година актуалният сръбски президент Александър Вучич е министър на информацията в кабинета на диктатора Слободан Милошевич. Пред Народното събрание в Белград Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “ Геноцидът в Сребреница е доказан с присъдата на Международния съд в Хага. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР