Телата на още трима заложници, убити при атаката на Хамас

...
Телата на още трима заложници, убити при атаката на Хамас
Коментари Харесай

Намерени са три тела на израелски заложници в Джабалия

Телата на още трима заложници, убити при офанзивата на " Хамас " през октомври, са открити в Джабалия, северната част на Газа. Междувременно продължава офанзивата на израелските сили в анклава.

Тленните остатъци са били открити при взаимна интервенция на израелската войска и специфичните служби. Самоличността на починалите е открита: Орион Ернандес Раду на 30 години, Ханан Яблонка на 42, и Мишел Низенбаум на 59 години. Те са били отвлечени от региона на кибуца Мефалсим в южната част на Израел

Според израелските военни, представени от изданията Times of Israel and the Jerusalem Post, тримата заложници са били убити на 7 октомври. До момента нямаше информация за положението им, само че се смяташе, че са живи.

Според The Times of Israe, представен от БНР, Ернандес Раду, който има мексиканско и френско поданство, е другар на Шани Лук. Нейното тяло бе открито предходната седмица в Джабалия, дружно с труповете на други трима други залжници. Ернандес Раду и Яблонка са били на музикалния фестивал Supernova в израелската пустиня Нагев. Събитието, на което имаше към 4 хиляди души, бе атакувано от бойци на " Хамас " на 7 октомври.

В очакване на това Международният съд на Организация на обединените нации да се произнесе през днешния ден по настояването на Южна Африка да разпореди прекъсване на израелската атака в град Рафах военните дейности не стихват.

26 души, измежду които доста деца, са починали при две израелски офанзиви в едноименния град Газа. В единия случай е било наранено фамилно жилище, а при другия - комплекс към джамия. Повече от 60 палестинци са били убити при въздушни удари и сухопътни сражения в четвъртък в Ивицата Газа. Израелски танкове са напреднали още в Рафах, достигайки съвсем до един от кварталите в западната му част, в която в този момент са струпани множеството хора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР