Газиабад, Индия – Наближава полунощ. Ручика Шарма седи в импровизираното

...
Газиабад, Индия – Наближава полунощ. Ручика Шарма седи в импровизираното
Коментари Харесай

Този индийски историк се бори с крайната десница, едно по едно видео с грим

Газиабад, Индия – Наближава среднощ. Ручика Шарма седи в спонтанното си студио в дома си в Газиабад, град тъкмо до столицата на Индия, Ню Делхи, с дребен микрофон, закачен за ризата й. 33-годишният историк и някогашен професор се приготвя за последното си видео шоу в YouTube.

Часовете на запис са странни, само че това е премислено решение. По това време има малко околни шумове, разсъждава тя. За самостоятелен създател като Шарма, студио с фантастични аудио настройки и звукоизолация е отвън обсега – изключително откакто тя знае, че всеки видеоклип, който пуска, затруднява намирането на работа за нея.

Шарма гледа телефон, който служи и като телесуфлер. Друг телефон служи като нейна система за запис. На две дребни дървени стелажи, окачени на кремавата стена зад Шарма, стоят дузина исторически книги. Също по този начин на стената има фотография на иконата на индийската гражданска война Бхагат Сингх, който беше обесен от английския колониален режим през 1931 година, и копие от картината от 17-ти ве...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР