Вариантът за кабинет, с който Корнелия Нинова ще се опита

...
Вариантът за кабинет, с който Корнелия Нинова ще се опита
Коментари Харесай

ПЪРВО в Narod.bg: Ето го кабинета на БСП: Корнелия взима МВР, ГЕРБ изпада, ДПС влиза – готви се петорна коалиция

Вариантът за кабинет, с който Корнелия Нинова ще се опита да осъществя третия мандат, към този момент е явен! Брилянтен източник на Narod.bg от върховете на властта удостовери за най-екзотичния слух, стартиран през днешния ден – че Българска социалистическа партия е готово с най-важните имена, които да бъдат стартирани в проектоправителството, което действително ще съставлява петорна коалиция на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, БВ, Демократична България и Политическа партия.

Добрата вест е, че във към този момент вероятния кабинет ГЕРБ остава отвън борда, неприятната – че Движение за права и свободи още веднъж влиза във властта, разяснява политикът пред Narod.bg. Другата изненада е, че към този момент няма любимец за министър председател.

Кой кой е в кабинета

Във вид А водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев е спряган като министър председател. Ако генералът не бъде стартиран за поста министър-председател, повода ще е в изследване в генералските среди, извършено от Българска социалистическа партия депутата Атанас Зафиров, което посочило, че Янев бил най-таченият боен министър досега, по тази причина и трябвало да остане като боен №1 и надлежно вицепремиер.

По-скоро това ще са позициите на Стефан Янев, няма да е министър председател, като гонената цел е в бъдещия кабинет да бъдат включени ползите на по-широк кръг властови фактори, в тази ситуация – на военните , изясни информаторът на Narod.bg.

Изненадващо е решението на приелата през вчерашния ден мандата Корнелия Нинова изобщо да не се състезава за премиерския пост. Лидерката на Българска социалистическа партия към този момент акцентира, че министър-председател би трябвало да е персона, „ равно отдалечена “ от всички подкрепящи концепцията партии. Затова Корнела се е цанила за… вътрешен министър.

Според настоящия слух Българска социалистическа партия ще получи още едно министерство – на труда и обществената политика, което ще бъде управлявано още веднъж от Георги Гьоков , който бе на поста и в кабинета „ Кирил Петков “.

Реклама

В кабинет на Българска социалистическа партия въпреки всичко трябвало да преобладават социалистите, по тази причина за Министерството на стопанската система се гласял остарелият партиец Румен Гечев.

„ Продължаваме промяната “ ще бъде приласкана да поддържа подобен вид на държавно управление с даването на Министерството на финансите на Асен Василев. За другия водач – някогашния министър председател Кирил Петков, нямало контрактуван министерски пост, може би ще получи стола на заместител някъде по ведомствата.

Другият представител на Политическа партия с виновна позиция е Даниел Лорер, който трябвало да бъде заплатен като посланик №1, отпред на Министерството на външните работи.

Хората на „ Промяната “, обаче, сложили още едно условие – в случай че държавно управление бъде формирано, то да избере за началник на Българска народна банка техния финансист и учител в Американския университет в Благоевград Андрей Гюров.

Претенциите на десните от Демократична България пък трябвало да бъдат задоволени с Министерството на правораздаването за остарялата им дъвка „ правосъдна промяна “.

За момента не било ясно с какви постове ще бъдат офертирани кукловодите от Движение за права и свободи. Смята се, че Движението за права и свободи ще има най-малко няколко зам.-министри, измежду които се спряга името на Петър Чобанов във Министерството на финансите.

Според информатора на Narod.bg Корнелия сложила изискване на президента неговият консултант по вътрешна политика Николай Копринков да не взе участие в съставянето на листата с евентуални министри в възможния кабинет, акцентира информаторът на Narod.bg.

Очаквайте единствено в Narod.bg две от вероятните кандидатури за премиерския пост в кабинета на Българска социалистическа партия
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР