Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители на

...
Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители на
Коментари Харесай

Главчев готов да даде пари на религиозните общности

Служебният министър председател Димитър Главчев организира през днешния ден среща с представители на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ), оповестяват от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Той приветства интензивността на сдружението в поддръжка на начинания за междурелигиозен разговор и приемливост. Главчев изрази подготвеност служебният кабинет да обезпечи финансови средства, с които да бъде подкрепена активността на Националния съвет на религиозните общности в България. По думите му организацията е сполучлив образец по какъв начин би трябвало да съжителстват другите религии.

В рамките на срещата служебният министър председател е осведомен с активността на сдружението през последните няколко години. Подчертано е, че моделът, по който е основано сдружението е неповторим и в следствие е общопризнат и в други европейски страни. Целта му е да спомага за постигането на общите цели за добруването на българските жители.

Националният съвет на религиозните общности в България е основан през 2008 година със съдействието на дирекция " Вероизповедания " към Министерски съвет. Негови учредители са Българската православна черква (БПЦ), Мюсюлманското вероизповедание, Арменска апостолическа черква, Централния израилтянски нравствен съвет, Обединените евангелски църкви и Католическата у нас екзархия. В следствие (БПЦ) отдръпва присъединяване си в организацията и сега в нея членуват останалите пет вероизповедания.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР