Въпреки огромната пазарна капитализация от $1.3 трилиона и присъствието на

...
Въпреки огромната пазарна капитализация от $1.3 трилиона и присъствието на
Коментари Харесай

Топ 3 причини да купувате Биткойн

Въпреки голямата пазарна капитализация от $1.3 трилиона и наличието на Биткойн в всеобщия бранш, той към момента съставлява привлекателна капиталова опция.

Една от основните аргументи е закрепеното предложение от единствено 21 милиона монети, въведено с код. Това контрастира с обичайните активи, чието предложение може да се усилва, с цел да отговори на търсенето.

Намаляващата инфлация и лимитираното предложение на Биткойн се преглеждат като решения за обезценяване на фиатните валути от страна на централните банки.

Друг фактор, който ускорява капиталовия интерес към Биткойн, е неотдавнашното утвърждение от Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) на спот ETF за Биткойн. Те обезпечават комфортна експозиция за вложителите, изключително за институциите, които търсят утвърден от регулатора достъп до криптовалутите. От стартирането им през януари до момента в тези ETF-и са постъпили над $12 милиарда, а цената на флагманската криптовалута се е повишила с малко над 40%, което е сигнал за засилено търсене.

Освен това инфраструктурата на Биткойн продължава да се уголемява, с цел да подтиква по-дългосрочното ѝ приемане. Голямата финтех компания Block създава услуги за улеснение на транзакциите и собствеността върху Биткойн. По този метод Биткойн се интегрира още повече в обичайните финанси, сходно на ранната еволюция на интернет. Многобройни криптостартъпи също се построяват върху Биткойн за области като игри и изкуствен интелект.

Със своето закрепено предложение, регулаторно приемане посредством ETF и разрастваща се екосистема Биткойн може да съставлява безапелационна опция макар към този момент голямата си пазарна капитализация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР