Въпреки че може да се каже, че градината е в

...
Въпреки че може да се каже, че градината е в
Коментари Харесай

Грижите, които трябва да положим за градината през зимата

Въпреки че може да се каже, че градината е в зимен сън през идващите месеци, това не значи, че можем изцяло да забравим за нея през това време. Работното натоварване ще бъде доста по-малко, само че въпреки всичко би трябвало да помним да премахнем падналите листа, снега, подрязването на клони и най-много да осигурим на нашата ливада и растителност комфортни условия за отмора, тъй че да могат да преживеят това недружелюбно, мразовито време.

Тревата през зимата
 7 градинарски приложения на мляко, които градинарите употребяват! 7 градинарски приложения на мляко, които градинарите употребяват!
Млякото има доста приложения в градината и може да размени доста артикули за тяхната грижа и развъждане, в случай че знаете по какъв начин да го употребявате...

През зимните месеци не е нужно да мислим за косене или наторяване на тревата, тъй като тези обработки могат да се правят единствено преди първата слана, т.е. най-късно до края на ноември. С намаление на температурата и понижаване на слънчевата светлина тревата стопира да пораства и „ заспива “. Това, от което тя се нуждае най-вече в този миг, е просто успокоение и отмора. През зимата тревата става доста податлива на повреди – даже една неудачна стъпка може да повлияе на външния тип на домашния ни тревен терен през идващия вегетационен интервал. Причината, заради която тревата е толкоз податлива на увреждане от заледяване е, че е формирана от до 80% вода и когато тази вода се трансформира в лед, " остриетата " на тревата губят своята разтегливост и могат да се счупят. Така че, дано се откажем от ходенето по поляната и, в случай че е допустимо, да се движим по пътеката или камъните. 

Дървета и шубраци през зимата

През зимата дърветата изискват нашите специфични грижи. Трябва да се уверим, че по клоните няма сняг, защото това може да способства за деформацията им. Струва си да помислите и за обезопасяването на дърветата при положение на сурова, студена зима. Например, подобаващ е агротекстил. Периодът от ноември до март е най-хубавото време за подкастряне на клони и шубраци, защото тогава отделяният от растенията сок не тече толкоз интензивно, както през топлите месеци и ги отслабва по-малко. В деня, в който вършим подрязването, той би трябвало да е изсъхнал и безоблачен, а температурата на въздуха да остане малко над нулата. Подрязването постоянно е мъчно преживяване за дърветата, тъй че би трябвало да се погрижите да намалите оптимално напрежението им.

Освен да подрязвате дървета през зимата, можете да се грижите и за жив плет и шубраци. Изтъняването на растенията значи, че издънките, които преди са били затъмнени от по-развити фрагменти, ще имат по-голям достъп до слънчева светлина и ще се развиват по-добре напролет.
 Съвет от умел градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи Съвет от умел градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи
Всеки един градинар е отворен за какви ли не препоръки, които биха му помогнали да се грижи за градината си по допустимо най-хубавия метод....

Можем да поддържаме дърветата през зимата и като избелваме стволовете им. Това отнасяне ще ги направи по-устойчиви на пукнатини, породени от високата дневна амплитуда на температурата по това време на годината. Варосаните стволове са по-малко склонни да се нагряват денем, тъй като отразяват слънчевите лъчи.

Спомнянето на тези елементарни и отнемащи време действия ще накара градината да ни възнагради с хубав външен тип напролет и ще изисква по-малко работа от нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР