Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието

...
Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието
Коментари Харесай

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в болницата в Сливен

Още едно дете със признаци на хранително отравяне е признато през днешния ден в детско поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ Сливен. Това заяви пред БНР началникът на отделението доктор Люба Бъчварова. Със признаци на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца от детска градина „ Елица “ Сливен от четвъртък до през днешния ден, само че единствено две са оставени за лекуване в болничното заведение.
48 деца от детска градина в Сливен са с хранително отравяне, едно е в болница
" Средно повредено положение. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо съществено. Днес одобрих едно дете, което не се е чувствало добре, откакто е повръщало предходните дни. Но, те през днешния ден за първи път търсят помощ. И едно детенце, което през вчерашния ден късно следобяд е признато, от същата група. Имало е недоволства, само че тук е за пневмония признато ", сподели за БНР началникът на отделението доктор Люба Бъчварова.

48 деца от детска градина " Елица " в Сливен са открити през вчерашния ден с хранително отравяне. Две към този момент са децата в болница. От РЗИ са взели проба на личния състав и от повърхностите в кухнята, в която се подготвя храната.

Децата са консумирали сандвичи с яйце и сирене. Първите деца съм признаци са били в групите при 5-6-годишните. В понеделник и вторник са оповестени за неприсъствени по опция на родителите. Във вторник ще излязат резултатите от РЗИ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР