Въоръжените сили на Украйна временно са загубили достъп до Азовско

...
Въоръжените сили на Украйна временно са загубили достъп до Азовско
Коментари Харесай

Украйна призна за загубата на Азовско море

Въоръжените сили на Украйна " краткотрайно " са изгубили достъп до Азовско море, съобщи  украинското министерство на защитата. Това е станало на фона на стягането на съветската примка окото значимото пристанище Мариупол, заяви Ройтерс.

" Окупаторите реализираха непълен триумф в Донецкия действен регион и краткотрайно лишиха Украйна от достъп до Азовско море ", се споделя в известие на украинското военно министерство.

В петък Русия заяви, че силите й " стягат примката " към Мариупол, където съгласно оценките 80 % от жилищата са наранени, а към 1000 души е допустимо да са към момента затрупани в неподготвено бомбоубежище под опустошения от обстрела спектакъл.

Мариупол заема стратегическо място на брега на Азовско море и е цел на съветската инвазия още от началото й на 24 февруари.

Градът се намира на пътя сред анексирания от Русия Кримски полуостров на запад и Донецка област на изток, която отчасти се управлява от проруските сепаратисти. Още на 1 март Русия разгласи, че е отрязала достъпа на украинските въоръжени сили до Азовско море.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР