Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи се срещна

...
Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи се срещна
Коментари Харесай

Северна Македония търси помощ от Германия за спора с България

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи се срещна с немския си сътрудник Хайко Маас и с държавния министър за Европа Михаел Рот в границите на работното си посещаване в немската столица, заяви организация МИА.

В центъра на вниманието на диалозите сред Османи и Маас е била подготовката за срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани, която ще стартира на следващия ден в Бърдо при Краню в Словения, както и превъзмогването на разликите с България и най-новите вътрешнополитически събития в Република Северна Македония.

" Факт е, че Берлин е най-силен покровител за европейската вероятност на Северна Македония, както и на целия район. Имаме значима среща на върха пред себе си, а поддръжката от сътрудници като Германия е нужна преди всичко за превъзмогването на разликите с България и за деблокиране на процеса (на евроинтеграция), както и за връщане на европейския престиж в района, като с това се противопоставим и на скептицизма вътре в Европейски Съюз ", посочи Османи. На срещата са били разисквани идващите крачки и промени, нужни за деблокиране на разширението на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР