Външните министри на страните от ЕС постигнаха единодушно съгласие за

...
Външните министри на страните от ЕС постигнаха единодушно съгласие за
Коментари Харесай

Европа налага нови санкции срещу Русия

Външните министри на страните от Европейски Съюз реализираха единомислещо единодушие за нови наказания против Русия поради признаването на сепаратистките райони в източната част на Украйна и разполагането на войски там, съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

"Единодушно се договорихме за първичен пакет от наказания ", съобщи Льо Дриан пред кореспонденти след срещата на висшите дипломати в Париж, обвинявайки Русия в нарушение на интернационалното право и несъблюдение на поетите от нея задължения.

"Страните от Европейски Съюз единомислещо взеха решение да одобряват пакет от наказания против Русия, които ще ѝ нанесат огромни вреди ", съобщи от своя страна Жозеп Борел, представен от Нова телевизия.

"Европейските наказания ще обиден достъпа на съветското държавно управление до капитали и финансови пазари ", сподели той.

Според Борел 351 депутати от Държавната дума, които са дали своят вот за независимостта на Донбас, са включени в черния лист на Европейски Съюз. Европейски Съюз също по този начин не разрешава бизнес връзките си с ЛНР и ДНР и лимитира достъпа на Русия до финансовите и финансовите пазари на Европейски Съюз, сподели Борел.

Брюксел е договорил новите ограничаващи ограничения в съгласуваност със Съединени американски щати, Англия и Канада, съобщи той.

Европейски Съюз също по този начин включи в черния лист 27 физически и юридически лица, в това число банки и организации, които финансират интервенциите на Русия в Донбас. Руският президент не е включен в листата със наказания на Европейски Съюз.

Борел приветства решението на Германия да спре узаконяването на "Северен поток-2 ".

Върховният представител на Европейски Съюз предизвести Минск, че е подготвен да наложи наказания против беларуски чиновници, които поддържат дейностите на Русия. Той добави, че глобите против Русия могат да бъдат удължени, в случай че спорът в Донбас продължи да ескалира.

Европейски Съюз ще продължи да поставя дипломатически старания, изключително в границите на Организация на обединените нации и ОССЕ, с цел да върне Русия на масата за договаряния. "Предпочитаме дипломатическия път, ще продължим дипломатическите старания, изключително във формат ОССЕ и Организация на обединените нации, с цел да върнем Русия на масата за договаряния ", сподели Борел.

"Вратата към дипломацията в украинската рецесия остава отворена ", сподели още френският външен министър, добавяйки,че няма да има среща с Лавров в Париж в петък.

Френският президент и английският министър председател Еманюел Макрон и Борис Джонсън се споразумяха да работят взаимно за налагане на наказания на компании и физически лица в Русия, които предизвикват експанзията в Украйна. Джонсън и Макрон се съгласиха също, че признаването на ДНР и ЛНР от страна на Русия е жестоко нарушаване на интернационалното право.

В понеделник Москва призна републиките Донецк и Луганск след апели на водачите на републиките в Донбас, които бяха отправени в миг, когато районът беше подложен на непрекъснат обстрел от украинските сили. Президентът Путин подреди в района да бъде ситуирана мироопазваща задача, която да спре кръвопролитията.

По-рано блокът заплаши да наложи наказания на Русия поради признаването на Луганската национална република и Донецката национална република за самостоятелни страни. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен приветства единодушието сред страните от Европейски Съюз за налагане на нови наказания против Русия.

В изказването си тя означи, че Европейски Съюз остава в подготвеност да вкара спомагателни наказания при нужда. По нейните думи процесът по одобряването на новите наказания, препоръчани от Европейска комисия, ще приключи доста скоро.

Ще създадем по този начин, че за Кремъл да бъде допустимо най-трудно да продължи нападателните си дейности, уточни тя. Фон дер Лайен поддържа решението на Германия да спре развиването на плана за разширение на газопровода "Северен поток ".

По-рано денем Обединеното кралство наложи наказания на няколко съветски банки и физически лица, а Германия предприе стъпки за прекъсване на узаконяването на газопровода "Северен поток-2 ".

Европейски Съюз е прекомерно подвластен от съветския газ, би трябвало да разнообразим доставките, да се насочим към възобновимата сила, прикани тя. Фон дер Лайен дефинира като изцяло недопустимо признаването от Русия на самостоятелност за украинските райони Донецк и Луганск. Русия нарушава съществени правила на интернационалното право, означи тя.

Председателят на Европейска комисия добави, че Европейски Съюз е обединен и работи бързо. По-рано през днешния ден зам.-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович заяви, че още довечера посланиците на страните от Европейски Съюз в Брюксел се чака да създадат първата стъпка за въвеждането на новите наказания, откакто ограниченията бяха разисквани в следобедните часове на импровизирано съвещание на европейските външни министри в Париж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР