В Тунис има разнопосочни мнения за това, което някои определят

...
В Тунис има разнопосочни мнения за това, което някои определят
Коментари Харесай

В Тунис иззеха книги, изобразяващи президента като Франкенщайн

В Тунис има разнопосочни отзиви за това, което някои дефинират като завръщане на цензурата в северноафриканската страна.

Последният образец - цензуриране на книга, критикуваща, президента Каис Саид.

Преди няколко дни чиновници по сигурността са иззели всички екземпляри на " Тунизийският Франкенщайн ", която е илюстрирана с подигравка на президента. Затварят и щанда на издателството с аргумента " владеене на неразрешена книга ".
Книгата, изобразяваща тунизийския президент като Франкенщайн, се редактира. Ще я представим на комисията за четене на панаира на книгата. До два-три дни ще бъде по рафтовете.
Хабиб Зогби, шеф на издателство Dar El-Kitab

Изземането на книгите и затварянето на щанда, който още веднъж работи, се случва по-малко от час откакто президентът Каис Саид

разкриване панаира с разгорещен апел " да освободим мисълта ".
Цензурирането на книга и затварянето на щанд на интернационален панаир не е доста известно! Можеше да се реши по различен метод, по тази причина от взаимност тунизийските издатели взеха решение през вчерашния ден да затворят щанда си.
Мортадха Хамза

Авторът Камел Риахи показва творбата си като " политическа " книга, която провокира Франкенщайн, олицетворен от Каис Саид. Според Риахи президентът е определен като е играл с гнева и недоволството на хората, разочаровани от системата, настояща след революцията от 2011 година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР