В тази сложна политическа обстановка парламентът прояви необходимата доза отговорност

...
В тази сложна политическа обстановка парламентът прояви необходимата доза отговорност
Коментари Харесай

Асен Василев: Парламентът прояви отговорност

В тази комплицирана политическа конюнктура Народното събрание прояви нужната доза отговорност с приемането на актуализацията на бюджета. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в Народно събрание след края на вчерашното съвещание, съобщи Българска национална телевизия.

" Бюджетът съгласно мен е мъчно осъществим, само че осъществим. Наистина се заложиха доста антикризисни ограничения и за семействата, и за пенсионерите, и за бизнеса - с цената на електрическата енергия. Силно се надявам този бюджет да помогне на всички българи да посрещнем всички тази турбулентна рецесия по-спокойно. "

Мерките, планувани от държавното управление, са за два милиарда лв., Народното събрание добави спомагателни 760 милиона върху бюджет, изработен с извънредно доста обществени разноски, сподели още Василев.

" Мисля, че това е бюджетът, който от една страна резервира капиталовата съставния елемент, въпреки това дава опция в действителност да се създадат нужните обществени разноски ".

Пенсиите са преизчислени от Национален осигурителен институт по предлагането на държавното управление, а не това на Народното събрание, което значи, че пенсионерите би трябвало да получат нарастванията още през юли.

Генчовска за съветските дипломати: Не съм подписала аз решението, получихме инструкции от началника на кабинета

Асен Василев разяснява тематиката с съветските дипломати сбито:

" По този въпрос би трябвало да се произнесат дипломатите. Политически импровизации не са най-хубавото нещо. "

А за казаното от министър Генчовска, че е имало разпореждане от началника на кабинета Лена Бориславова за изпъждане на дипломатите, съобщи:

" Действията не ме тормозят. Що се отнася до това какво се случва във Външно министерство, то най-добре може да отговори. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР