България постигна първа победа в Лигата на нациите. Мъжкият национален

...
България постигна първа победа в Лигата на нациите. Мъжкият национален
Коментари Харесай

България победи САЩ в Лигата на нациите за първи успех при Джанлуиджи Бленджини

България реализира първа победа в Лигата на нациите. Мъжкият народен тим се наложи над Съединени американски щати с 3:1 (25:21, 25:20 21:25, 25:21) в Анталия. Това бе и първи триумф на Джанлуиджи Бленджини като народен треньор на отбора.

През цялото време българският тим беше по-добият. Българите подсказаха, че ще диктуват нещата в турския курорт. Почти нямаше миг, когато " янките " да притеснят " трикольорите ". За разлика от предишния мач с Канада, когато България отново водеше в резултата постоянно, в този момент не позволи поврат в хода на първия гейм.

Втората част също стартира също чудесно за българите, които поведоха с 5:2 и чак тогава американците демонстрираха, че могат да изравняват – 5:5. Волейболистите на Джанлуиджи Бленджини обаче бяха безапелационни, че няма да изгубят гейм, в който са по-добри. Частта приключи тъкмо с пет точки задатък за водачите в резултата.

Третият гейм бе най-оспорваната част. Американците за първи път поведоха с 6:4. Съединени американски щати изравни за 9:9 и по-късно не изпуснаха повече преднината в гейма.

Младият тим на България сподели огромен темперамент в четвъртата част, която може би е и най-важна в шампионата до момента. Американците поведоха с 6:3 и като че ли предвуксваха тайбрека. Преднината им се задържа до 14:11. Тогава българите направиха пет следващи точки и поведоха. Устремът към този момент мъчно можеше да бъде спрян. Резултатът набъбна до 20:16. Треньорът на противника опита да промени изхода на мача с спирания, само че българите играха доста мощно. В името на драмата Съединени американски щати стигнаха до 20:22. Ас на Аспарух Аспарухов добави нова точка за България. Последва още една точка от начален удар и първи от четири мачбола. Победата нямаше по какъв начин да се изплъзне – 25:21.

От трибуните бурно аплодираше Любомир Ганев, президент на федерацията.

Най-резултатен на българския тим бе диагоналът Димитър Димитров с 22 точки, 15 осъществя Аспарух Аспарухов, а Георги Татаров приключи с 14.

Най-резултатен за американците и в мача бе Джейк Хейнс с 24.

В неделя, 26 май, България играе против отбора на Нидерландия от 20:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР