В студиото на Денят започва“ министърът на икономиката Емил Караниколов

...
В студиото на Денят започва“ министърът на икономиката Емил Караниколов
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Емко“ свободно може да продава продукцията си

В студиото на „ Денят стартира “ министърът на стопанската система Емил Караниколов подсети, че оръжейното сдружение „ Емко “ е свободно да продава създадената си продукция, откакто лицензът му беше върнат. Отнемането на лиценза е в резултат на тежки нарушавания, при които готовата продукция се съхранявала на индустриалната площадка, с което се застрашавал животът на служащите и популацията. Заради отнетия лиценз за експорт, сдружението не е могло да извърши договорните си отговорности, само че съгласно министъра на стопанската система то е свободно да продаде продукцията си, защото към нея има огромен интерес. С оглед на това Емил Караниколов изрази неразбиране за какво не престават митингите на служащите от „ Емко “ и видя в това опит за „ рекет “ към дъражавата.

Емил Караниколов означи, че главният проблем на „ Емко “ е в неналичието на хранилища за продукцията му.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Основният проблем на „ Емко “, е че не има задоволително хранилища, поради което бяха оставени към 100 контейнера муниции на индустриалната площадка. Тези контейнери би трябвало да са в хранилища, другояче е рисково.
Със съдействието на „ Кинтекс “ контейнерите на „ Емко “ са закарани на пристанището в Бургас, където се съхраняват при цялостна сигурност, съобщи министърът на стопанската система.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: След като лицензът е върнат, „ Емко “ може да прави каквото желае с продукцията си. Производството не е спирано, а към този момент продукцията може да се продаде, като интерес има.
Минъстърът подсети, че оръжейният търговец „ Кинтекс “ е прекратил договорите си с „ Емко “ и е подписал такива с ВМЗ „ Сопот “, с цел да обезпечи личните си контракти с трети страни-потребители.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Въпросът е за какво държавното сдружение „ Кинтекс “ е сключило контракт с по-скъпа частна компания.  Работници от ЕМКО и Работници от ЕМКО и "Дунарит " излязоха на митинг пред Министерски съвет
Държавата върна лиценза за работа на оръжейното дружество ЕМКО откакто от сдружението са отстранили откритите нарушавания. Това разгласи министърът на...

Караниколов съобщи, че щом оръжейното сдружение е отстранило тези нередности, които са застрашавали човешки животи, лицензът му за експорт е върнат. Според него лицензите за директни покупко-продажби ще се върнат още на следващия ден, когато ще има междуведомствена комисия. Караниколов съобщи, че чака в подпомагане с оръжейните производители, с цел да се усъвършенства законодателството за военнопромишления комплекс в страната. Той съобщи, че във всички сдружения се правят инспекции.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Всички съблюдават закона, като има единствено дребни наставления. При „ Емко “ имаше сериозен проблем със складовата база. Тяхното управление би трябвало да реши този си проблем. Не може да се натрупат муниции, без да се складират.

Министърът на стопанската система съобщи, че до края на годината чака растеж на стопанската система от 4%, както и подобен растеж на брутния вътрешен артикул. По растеж на Брутният вътрешен продукт България е в топ 4 в Европа, съобщи Караниколов.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Доходите в частния бранш се усилват до 9,9%. Министърът на финансите обмисля увеличение на заплатите и в обществения бранш. Ще внеса предложение за ограничения за поощряване на вложителите, като ще предоставяме средства за образование на нови фрагменти. Искаме да покрием над 50%, а в райони с огромна безработица - над 70. Науката и образованието би трябвало дейно да се влеят в стопанската система.

Емил Караниколов се разгласи за разговор и с опозицията, тъй като за стопанската система се желаят общи старания. За образец той уточни облекчаването на административната тежест върху бизнеса и нарастването на работната заплата в частния бранш.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Икономиката се развива с съответни ограничения. Трябва да погледнем производството и високотехнологичния бранш.  Държавата връща лиценза за работа и експорт на оръжейното дружество „ Емко “ Държавата връща лиценза за работа и експорт на оръжейното дружество „ Емко “
Държавата връща лиценза за работа и експорт на оръжейното дружество „ Емко “, заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов. Дружеството е отстранил...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР