В студиото на Денят започва арабистът професор Владимир Чуков коментира

...
В студиото на Денят започва арабистът професор Владимир Чуков коментира
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков за атаката в Сирия: Днес излезе една много интересна карта

В студиото на " Денят стартира " арабистът професор Владимир Чуков разяснява обстановката в Сирия и изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. По думите му, каквото и решение да бъде взето, декларацията на непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли ясно е посочила, че този път реакция ще има.

" По данни на Организация на обединените нации, от 2013 година, когато беше тази историческата, първата офанзива с химическо оръжие отново в Гута - тогава, когато Барак Обама, апропо е обект на обвинявания от страна на Доналд Тръмп, че в случай че той тогава би подхванал офанзива против Башар Асад, " животното Башар Асад " нямало да бъде на място, т.е. щял да бъде в предишното. Но мисълта ми е, че 35 са химическите офанзиви в Сирия от 2013 година до в този момент. Няма по какъв начин Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, като най-отговорния орган на универсалната интернационална организация да не вземе никаква реакция - това са десетки хиляди хора, които са избити ", съобщи Чуков.

" Днес излезе една доста забавна карта - къде, с какъв газ е било осъществено нападението, като към Организация на обединените нации до предходната година имаше една работна група за следствие на установяване на химическите офанзиви. С съветско несъгласие тази група обаче към този момент не съществува. От 2015 до 2016 година тази група се занимаваше с 3 химически офанзиви и Русия реши, че тази група е доста политизирана и сега просто тя не съществува. Вчерашното съвещание на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации беше тестване на съветското въодушевление дали биха желали да бъде възобновена тази група. Защото, в случай че тази група откри, че има химическа офанзива, това автоматизирано по силата на член 7 субекта, който го е изстрелял, той би трябвало да бъде обект и на боен удар ", уточни специалистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР