Жълт код за значителни валежи е обявен за осем области

...
Жълт код за значителни валежи е обявен за осем области
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в събота, на Великден слънце

Жълт код за обилни превалявания е разгласен за осем области в страната на 4 май. Ще има превалявания от дъжд с гръмотевици, обилни тук-там, основно в планинските региони, а към Дунав ще са слаби.

Минималните температури през днешния ден ще са сред 8° и 13°, в София към 9°, а оптималните едва ще се покачат и ще бъдат сред 15° и 20°, в София към 16°, малко по-високи по поречието на Дунав.

Ще се задържи облачно, с превалявания с гръмотевици, обилни тук-там основно в планинските региони. Вечерта ще стопират. Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до сдържан.

Облачно, с краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици ще се задържи до вечерта по Черноморието . Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 14° до 18°. Температурата на морската вода е 14° - 15°. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде 3 бала.

И в планините ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над към 1800 метра височина от сняг, тук-там ще са обилни по количество и съпроводени от гръмотевици. Вечерта преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра към 3°.

В неделя и при започване на новата седмица температурите последователно ще се покачват. Ще доминира слънчево време. В понеделник и вторник след обяд в западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там, още веднъж основно в планинските региони, ще превали и прегърми. Следобедни превалявания се чакат още веднъж в сряда - към този момент на повече места в страната.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР