В статия за американското издание Питър Сучиу обяснява защо опасенията

...
В статия за американското издание Питър Сучиу обяснява защо опасенията
Коментари Харесай

The National Interest: Западът може да нанесе нов удар срещу Русия

В публикация за американското издание Питър Сучиу изяснява за какво опасенията на Русия от нова „ инвазия “ на западните страни не са безпочвени.

„ Не е изненадващо, че съветската мечка точи ноктите си: тя модернизира флота, организира постоянни учения и създава нови оръжия – от танка Т-14 „ Армата “ до хиперзвукови и подводни ракети “, написа създателят.

Според създателя за множеството американци концепцията за експанзия на НАТО наподобява пресилена, само че Москва не на вятъра се готви за сходен сюжет. Както напомня журналистът, през последните няколко века западните сили неведнъж са се опитвали да провокират Русия и да завземат нейните територии.

Съединени американски щати нахлуват в страната по време на Гражданската война през 1918 година и вземат участие в борби против болшевишките сили. Само две десетилетия по-късно Нацистка Германия отприщи кървясъл спор против Съюз на съветските социалистически републики с милиони жертви, напомня Сучиу.

„ След края на Студената война и разпадането на Съветския съюз Русия може би стана по-уязвима, защото доста от нейните някогашни спътници от комунистическата ера – Полша, Унгария и Румъния, както и Чехия и Словакия – влязоха в НАТО “, изяснява колумнистът.

Според Сучиу модернизацията на съветската войска би трябвало да се преглежда не от позиция на настъпателните качества, а по-скоро като възпиращ фактор и гаранция, че Москва няма да претърпи нова инвазия от страна на Запада.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР