В средата на 20-ти век учените регистрират постоянна тенденция на

...
В средата на 20-ти век учените регистрират постоянна тенденция на
Коментари Харесай

Просвещението

В средата на 20-ти век учените записват непрекъсната наклонност на повишение на температурите на океаните. Причиненото от индивида изменение на климата, изключително отделянето на парникови газове, утежнява обстановката, само че дали океаните може в миналото да кипнат остава открит въпрос.

Климатологът Zeke Hausfather от Berkeley Earth твърди, че даже в случай че всички известни ресурси от изкопаеми горива бъдат изгорени, температурите няма да доближат сериозни равнища.

Парникови газове като въглероден диоксид и метан улавят топлината, което води до последователно стопляне на океанската повърхнина. Горните пластове на водата могат да всмукват големи количества топлота и последните наблюдения демонстрират повишение на температурите даже в дълбоки региони.

 Могат ли океаните на Земята да изкипят?

Теоретично океаните могат да кипнат, в случай че доближат сериозна температура.

Това се дължи на противоположна връзка: нагряването на водата води до нейното изпаряване, което усилва количеството парникови газове в атмосферата и ускорява парниковия резултат.

В предишното сходни процеси са довели до шупване на океаните на Венера. Земята обаче, защото е по-далеч от Слънцето, изисква доста повече парникови газове за подобен сюжет.

Изследване, оповестено през 2013 година, демонстрира, че е нужен 10 пъти повече въглероден диоксид, в сравнение с е разполагаем на човечеството сега.

Към края на живота си Слънцето ще се промени, което ще се отрази и на температурата на Земята.

Астрономът Робърт Смит от университета в Съсекс допуска, че температурата на повърхността на Земята последователно ще се покачва през идващите 7 милиарда години.

 Могат ли океаните на Земята да изкипят?

Въпреки че откривателите се пробват да предскажат бъдещето, точният миг, в който океаните ще стартират да кипят, остава мистерия.

Смит и сътрудниците му предвиждат допустимо изпаряване на океана в границите на 1 милиард години, започвайки през 2008 година Може би до тогава човечеството ще е понижило излъчванията в атмосферата и бъдещето на океаните ще може да бъде предсказано.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР