Махнете се от онези, които никога не са направили нищо,

...
Махнете се от онези, които никога не са направили нищо,
Коментари Харесай

Просвещението

Махнете се от тези, които в никакъв случай не са създали нищо, с цел да останат в живота ви, от хора с мимолетни усеща, които са ви предиздвикали да инвестирате времето си и да основавате очакванията си върху тях. Отдалечаването изисква храброст, само че щом приемете края на връзката, надълбоко в себе си ще видите началото на нещо ново. Кой не е бил принуден  да затвори глава от живота си в даден миг? Това е, което споделяме, по какъв начин нещата приключват своите кръгове.

Това е нещо, което подхранва и нашето персонално развиване. Докато оставяме след себе си хора, които са ни наранили, печелим други. Животът е неудържима река, която ни залива и очарова на всяка последваща спирка, заради което не си  коства да стоим заклещени в обстановки или хора, които ни потапят и закрепват на едно място. Хората, които не ни схващат, които ни нараняват и разяждат съществуването и душата ни, пречат на еволюцията ни.

Може да е мъчно да го признаеш или да искаш да го скриеш, само че разрушеното сърце е нещо, което никой не може да скрие. Това ни наранява, изтощава ни и лишава силата ни. Така че би трябвало да създадем нещо, с цел да го спрем. В живота постоянно идва този миг на равноправност, освобождение от страданието и отделяне от несъответствуващите хора.

 Махнете се от тези, които не са създали нищо, за вас

не значи единствено да се сбогуваме с човек, с който сме споделили живота си, това е и акт  на храброст. Понякога може да не сме тези, които се отдалечават,  а тези, които са изоставени от някого, който сме чувствали близки.  В този случай е жизненоважно да се освободим от отрицателните мисли и да продължим живота си.

Затварянето на този цикъл от живота ни, който продължава да ни наранява, лишава време. Скръбта би трябвало да се изживее, траурът е нужен и по-късно би трябвало да се одобри, с цел да се даде амнистия. След като раната е затворена и сме освободени от товара, ние сме в положение да извиним на тези хора, тъй че ще се почувстваме доста по-леки и подготвени за нови неща.

Трябва да забравим хората, които ни напущат, защото в случай че не го създадем, ще продължим да се вкопчваме в поредност от отрицателни страсти, които ще ни нараняват от ден на ден и повече всеки ден. И този път ние ще носим отговорност за тази обстановка.

 Махнете се от тези, които не са създали нищо, за вас

Откъсването е спиране на пъпната шнур, която ни свързва с другия човек, тъй че с цел да се възстановим, би трябвало да се „ върнем “ към себе си. Когато тази връзка е прекратена, ние би трябвало да преоткрием себе си, да се погрижим за него и да му помогнем да култивира своето самоуважение и самонадеяност, тъй че да можем да продължим пламенно напред.

спрете да наблюдавате през вчерашния ден, тъй като предишното към този момент не съществува, то е изчезнало и към този момент няма нищо на негово място. Не забравяйте, че всеки, който живее с блян по предишното, остава в застой, не се развива и вместо това храни горест и се вкопчва в нея, като я идеализира и губи сегашното. Вашият късмет да бъдете щастливи е „ тук и в този момент “.

Този, който се храни с яд, завист и възмущение посредством прекарване на предишното,  става пандизчия на този, който го е наранил. Човекът, който ви ядосва и ви концентрира върху потребността от възмездие, ви държи затворени зад личните ви непрекъснати отрицателни страсти.

Прошката не се дава елементарно. 

 Махнете се от тези, които не са създали нищо, за вас

като че ли се предаваме и вършим себе си жертви. Това е толкоз изкривена картина, която имаме, че е надалеч от истината.

За да извиним, би трябвало да си върнем доверието в себе си.

Никой не е по-силен душевен от този, който може да елементарни на този, който го е наранил, тъй като с този ход демонстрира, че е преодолял страха си да живее без този човек и към този момент се усеща свободен.

Освобождаването от страданието и гнева, които сме изпитали,  ни връща назад към нашето главно положение, мястото на нашето душевно равновесие, където раните на сърцата ни са излекувани още веднъж и ние прогонваме отрицателните страсти. Само тогава главният акт да продължим става по-лесен за реализиране и се усещаме свободни.

Не инвестирайте времето си в някой, който не го заслужава, някой, който не е направил нищо,

с цел да застане до вас, когато имате потребност от това, или не се е борил с вас за вашите цели и фантазии. Променете пътя и им дайте пространство в този момент да вървят сами, както са избрали и желаят.  Направете го, тъй като не заслужавате да бъдете там, където не сте мечтани и тъй като с всяка врата, която се затваря, се отваря друга с нови благоприятни условия.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР