Хората сме това, което сме чели, написали и чули. Какво

...
Хората сме това, което сме чели, написали и чули. Какво
Коментари Харесай

Просвещението

Хората сме това, което сме чели, написали и чули. Какво са ни споделили другите за нас и света и какво сме научили сами.

Това, което сме запазили в паметта си и това, което съществува в нашето подсъзнание. Цялата тази информация е преведена в лозунги. Всяко наше прочувствено положение е и отражение на това по какъв начин възприемаме протичащото се към нас във всеки един миг.

Начинът, по който управляваме страстите си, дефинира по какъв начин се свързваме с другите. Той дефинира размера на нашата прочувствена просветеност.

се познават добре: те не се стремят да потвърждават непрекъснато кои са.

 Поведението на хората с ниска прочувствена просветеност

Те слушат деликатно хората към себе си и се пробват да ги схванат. Да застане на тяхно място. Те ръководят умно негативните страсти. Знаят, че главната отговорност за това, което им се случва, са самите те и не упрекват никого за грешките си.

Но има и такива, които са от другата страна:  хора, които не могат да управляват страстите си.

Какви са поведенческите признаци, които демонстрират, че хората има ниска прочувствена просветеност?

Хората с ниска прочувствена интелигентност…

1) Лесно се стресират –  Безпокойството и стресът са естествената последица от потискането на страстите. Хората с ниска прочувствена просветеност не могат да ръководят отрицателните си страсти, заради което настроението им може да се намали от един миг на идващ. Те са смазани от стрес и не са изгубени в свят на паники.

2) Постоянно търсят потвърждението на другите – Ако го нямат, могат да проявят токсично държание –  Хората с висока прочувствена просветеност са привикнали да показват мнението си сдържано. Вслушват се деликатно в мнението на другите и в случай че то опонира на тяхното, са подготвени да го одобряват, в случай че се основава на разумни причини. Те са уверени в себе си и не изпитват потребност да потвърждават нещо на никого. Те не парадират със знанията си, не желаят удостоверение. Точно противоположното се случва с хора с ниска прочувствена просветеност. Ако не се усещат признати от другите – заради тяхната неустановеност – те могат да проявят извънредно отрицателно държание.

 Поведението на хората с ниска прочувствена просветеност

 Хората с ниска прочувствена просветеност са привикнали да вършат сюжети и догатки. Прибързват със изводи и поддържат – даже натрапчиво – мненията си, даже в случай че е явно, че не дават отговор на действителността. Не са отворени за разговор и съвсем не трансформират мнението си (нещо изключително “опасно ”, в случай че индивидът с ниска прочувствена просветеност заема виновна позиция в компания или управлява екип).

4) Те се вкопчват в грешките си и не ги пускат елементарно: Никой не е съвършен и постоянно ще се вършат неточности. Въпросът е да се учим от тях и да не ги оставяме да дефинират нашето бъдеще. Хората с ниска прочувствена просветеност се стопират на тях и са завладени от отрицателни страсти. Те не вървят елементарно напред. Те не простят елементарно на себе си (поради което не простят елементарно и на другите).

5) Чувстват се неразбрани –  Те упрекват другите за това по какъв начин се усещат: Хората с невисок EQ усещат, че не са разбрани от другите и че това, което споделят, непрекъснато се схваща завалено (стр. в техните мозъци другите са непрекъснато “против ” » тях). Те също по този начин не осъзнават, че единственият стопанин на страстите си са те самите и прочувственото им положение е под техен цялостен надзор – и на никой различен!

 Поведението на хората с ниска прочувствена просветеност

6) Лесно се наскърбяват –

Хората с висок EQ са уверени и отворени. Имат възприятие за комизъм и не „ броят “ непознатите думи една по една. Дори да се каже нещо, което може да провокира стеснение, те елементарно го подминават. Те не се наскърбяват елементарно. Точно противоположното се случва с хората, които имат невисок EQ: те се нараняват доста елементарно, тъй като са склонни да „ надуват “ нещата. Те одобряват нещата прекомерно съществено.

7) Имат прочувствени прояви:  Хората с ниска прочувствена просветеност се ядосват и „ избухват “ ненадейно. Спорят и елементарно излизат отвън надзор.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР