В швейцарския кантон Нидвалден, близо до малката общност Енетбюрген, се

...
В швейцарския кантон Нидвалден, близо до малката общност Енетбюрген, се
Коментари Харесай

Това е най-високият открит асансьор в Европа

В швейцарския кантон Нидвалден, покрай дребната общественост Енетбюрген, се намира една от най-необичайните туристически атракции в страната.

Говорим за Хамершванд - външен асансьор, направен от стомана и стъкло, който води туристите нагоре в планината Бюргенщок повече от 100 години.

Тук ще се придвижите на върха за невероятна панорама на място, което играе основна роля в един от най-популярните шпионски филми на всички времена.

Според формалния уебсайт на кантон Нидвалден, Хаметшванд е издигнат през 1905 година Атракцията е най-високият открит асансьор в Европа. Само за една минута той транспортира пасажерите си на съвсем 153 метра, като самият се намира на шеметната височина от 1132 метра над морското ниво.

Това го прави неоспорим акцент на относително къса пешеходна пътека, известна като Пътеката на скалите Бюргенщок.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Urlaubsguru.at (@urlaubsguru_at)

Всеки, който слезе тъкмо под върха на Бюргенщок, може да се наслаждения на неповторима панорама към езерото Люцерн и град Люцерн. Това обаче е допустимо единствено за няколко месеца през лятото, когато може да се доближи без риск до скалната пътека. Асансьорът е отворен единствено през летните месеци, когато времето е хубаво, с цел да се подсигурява безвредно потребление.

Неслучайно Холивуд го избира за кино площадка, тъй като в началото е издигнат като атракция за именития първокласен хотел Bürgenstock Resort. Той е отворен през 1873 година и е магнит за звездите от филмовия свят. Според списание Forbes, Одри Хепбърн се омъжва в частния параклис на хотела през 1954 година София Лорен и брачният партньор й също са мечтани посетители през 60-те години.

Въпреки че курортът и асансьорът оцеляват в двете международни войни, те постепенно губят смисъла си с течение на времето. Едва през 2007 година консорциум от вложители от Катар им вдъхна живот. Девет години по-късно, след ремонт на стойност 560 милиона евро, още веднъж отвориха порти.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР