В съвременния женски тенис повечето състезателките изповядват изключително агресивен стил

...
В съвременния женски тенис повечето състезателките изповядват изключително агресивен стил
Коментари Харесай

Тя е такава връщачка: Пегула не скри раздразнението си от играта на Халеп

В актуалния женски тенис множеството състезателките изповядват извънредно нападателен жанр на игра и значително нещата са се механизирали, като доста малко тенисистки се открояват от тази масовка. Нещата основно опират до това кой ще удари топката по-силно, а тактиката и вариацията постоянно остават на назад във времето. Симона Халеп несъмнено обаче има лична блестящо изразен характерност и постоянно е демонстрирала бързо мислене на корта, както и явен проект за игра. Халеп е висока относително скромните 168 сантиметра, което я лишава от опцията да бъде някакъв сериозен агресор, но постоянно е компенсирала със воя борбен темперамент и превъзходна отбрана.

Вчера румънката за следващ път през своята кариера трябваше да се премери сили със съперничка, която има надалеч по-голяма мощност в отиграванията от нейната, само че това не я спря към постигането на поврат против Джесика Пегула и място във финала на конкуренцията в Торонто.

Американката пък наподобява не е необикновен почитател на някогашната номер едно и изрече сериозното си неспокойствие от метода на Халеп по време на дуела. Седмата сложена усещаше, че е на път да допусне проваляне, въпреки че беше осъществила над два пъти повече уинъри по отношение на съперничката си и това докара до неприятни реплики по адрес на двукратната шампионка от Шлема, които бяха споделени гласно с щаба на Пегула.

" Не обикновено да се играе по този начин. Не прави нищо друго и просто връща топката. Тя е такава връщачка " - разяснява ядосаната тенисистка по време на дуела.

Pegula: “she’s pushing, she’s such a pusher”
— lovelylu60 (@lovelylu60)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР