Първият кръг от основната схема на Ролан Гарос ще ни

...
Първият кръг от основната схема на Ролан Гарос ще ни
Коментари Харесай

Кореча: Жребият е много добър за Надал; победителят от мача ще е фаворит за титлата

Първият кръг от главната скица на Ролан Гарос ще ни предложи общо 64 срещи, само че погледите са приковани върху единствено една, а точно тази сред Александър Зверев и Рафаел Надал. Наглед германецът ще бъде безспорен любимец в конфликта и се чака той да взем реванш за провалянето си от 2024-та, само че някогашният номер две Алекс Кореча е на мнението, че неговият съотечественик в действителност може да е удовлетворен от жребия и е подготвен за следващ път да предложи нещо особено на кортовете във френската столица:

" Това е напряко зашеметяващо. Невероятно е на какво е способна ориста, знаейки какво се случи при последната им среща тук. В момента евентуално Зверев е индивидът в най-хубава моментна форма в ATP Тура и е измежду топ любимците за спечелването на трофея. Със сигурност обаче ще му бъде мъчно, тъй като излизаш против човек с 14 трофеи в шампионата и цялото медийно внимание ще е върху този мач, което основава чувството за край, а не за един елементарен дуел от първия кръг.

Моето мнение е, че жребият е доста добър за Рафа, тъй като той може да се освободи от напрежението и просто да покаже своята игра. Далеч по-задължаващо щеше да бъде, в случай че се изправяше против някой непоставен тенисист, тъй като тогава всички щяха да чакат от него да завоюва. Сега напрежението ще бъде по-скоро върху Зверев. Ако Надал завоюва, то това би било нещо необикновено, а загуба няма да се одобри толкоз извънредно отрицателно, защото играе против толкоз мощен противник.

Смятам, че спечелилият от този мач ще се трансформира в сериозен любимец за купата. Евентуален триумф на Рафа несъмнено би бил непредвиден, като се има поради формата на двамата, само че нищо не би трябвало да ни изненадва, вземайки под внимание какво е постигнал Надал в Париж. Неприятното за Рафа е събитието, че ще трбява да бъде на 100 % още в първия мач и няма да има време да подвига равнището в хода на шампионата.

Сигурен съм, че той ще даде всичко, на което съм кадърен и чакам да забележим нещо доста, доста особено " - приключи разбора на сегашния специалиаст на Евроспорт.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР