В Съединените щати вече има най-много регистрирани с коронавирус, съобщи

...
В Съединените щати вече има най-много регистрирани с коронавирус, съобщи
Коментари Харесай

САЩ надминаха Италия и Китай по брой заразени с коронавируса

В Съединените щати към този момент има най-вече регистрирани с ковид, заяви Би Би Си. Броят на инфектираните там надвиши 85 500 души. Данните идват на фона на желанието на президента Доналд Тръмп американците да се върнат на работа допустимо най-бързо, откакто предходната седмица рекордните 3,3 милиона души подадоха молби за обезщетение при безработица.
Това надалеч надминава числата от финансовата рецесия през 2008-2009 година, както и предходният връх от 695 000 души, подложен през 1982 година. Причината е в затварянето на заведения за хранене, питейни заведения, кина, хотели, спортни зали и други услуги, за да се спре разпространяването на ковид.

Според статистика на Агенция Франс Прес инфектираните в Италия през вчерашния ден са били 80 539, а в Китай - 81 285.

Малко по-рано " Ню Йорк таймс ", който събира свои данни, също заяви, че Съединени американски щати са надминали по този индикатор Китай, откъдето потегли епидемията през декември предходната година, и Италия, в която има най-вече умряли.

В Италия смъртните случаи, свързани с Covid-19, са 8165 - доста повече от тези в Съединени американски щати (1178).

Световната здравна организация предизвести във вторник, че Съединени американски щати и тяхното 330-милионно население може да надминат Европа и да станат епицентър на пандемията.

На брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп сподели, че първото място на Съединени американски щати по брой инфектирани в света се изяснява с добре работещата система за тестване.

" Правим проби на необикновено доста хора. Убеден съм, че е невероятно да се каже кого тестват в Китай и кого - не. Според мен това е много комплицирано. Никой не знае какви са цифрите в Китай ", съобщи президентът.

В най-силно засегнатата европейска страна, Италия, през вчерашния ден за четвърти следващ ден се забавиха темповете на заразяване и смъртност, само че съществуват съмнения, че епидемията с ковид не е минала пика си в южната част на страната.

В континентален Китай откъдето потегли болестта, се удостоверява друга наклонност - от 55 нови случая, 54 са на хора, върнали се от чужбина.

Южна Африка пък стана първата страна на своя континент, която постанова триседмично ограничение на придвижването. Потвърдените случаи там са 927, само че смъртни случаи няма.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР