За окончателното спиране на Симеоновския лифт обяви базираната в Италия

...
За окончателното спиране на Симеоновския лифт обяви базираната в Италия
Коментари Харесай

Симеоновският лифт на Витоша отива в историята. Ето каква е причи...

За окончателното прекъсване на Симеоновския въжен превоз разгласи основаната в Италия компания " ТехноАлпин ", притежател на сдружението " Витоша ски ", което има оборудванията на Витоша. " ТехноАлпин " твърди, че причината е неналичието на части за поддръжката на кабинковия въжен превоз, който качваше туристите от софийския кв. " Сименово " до Алеко.

 

Така алтернатива на екологичния въжен превоз остават общинските автобусни линии до Витоша и колите, които постоянно задръстват пътищата в планината през зимата, когато хората се качват да карат ски.

 

Другият метод за достъп до Витоша е пешком.

Мълчание от общината и " Витоша ски "

 

До момента мениджмънтът на " Витоша ски " в България обясняваше, че лифтът е спрян, защото един от моторите му изгорен. Поправката отнемала време поради сериозната възраст на оборудването. Последно през януари изпълнителният шеф на " Витоша ски " Ян Калчев изясни пред БНР, че ремонтът на мотора е пред край, той ще бъде инсталиран още веднъж, само че следвал дълъг интервал на синхронизиране с другия мотор на лифта.

 

Калчев не се ангажира със период за стартирането на оборудването, само че и не сподели, че то в действителност повече няма да работи.

 

Официална информация по въпроса липсва и на уеб страницата на " Витоша ски ". Там е написано единствено, че сега нито едно оборудване не работи поради профилактика, а нова информация ще има при започване на юни. Служителите, отговарящи на телефона на долната станция на лифта, пък споделят, че кабинката ще е отвън строя най-малко до идната зима.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР