В събота руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) издаде официално

...
В събота руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) издаде официално
Коментари Харесай

В Черно море се носят украински военноморски мини: Москва предупреждава

В събота съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) издаде публично морско предизвестие за рискова обстановка, която се развива в Черно море. В отговор на съветската атака Украйна е сложила котвени мини по крайбрежието си, само че след това някои от тях са се откъснали от кабелите си и се носят по течението на морето, съобщи тя.

" Въоръжените сили на Украйна за следващ път демонстрираха цялостно неуважение на интернационалното право и на човешкия живот, в това число на жителите на Европейския съюз ", се споделя в изказване на ФСБ.

 

Според организацията, откакто в края на февруари Русия е почнала огромна военна интервенция против страната, украинските военноморски сили са основали минно поле пред всяко от черноморските пристанища Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. ФСБ твърди, че употребяваните мини са предопределени за морски или речни цели и са създадени от Съветския съюз през първата половина на 20-и век.

 

С настъпването на бурните условия кабелите, свързващи мините с дънните им котви, стартират да се късат. Сега мините се носят свободно в западната част на Черно море ", се споделя в известието.

Ситуацията евентуално ще стане още по-опасна, като се има поради южната траектория на повърхностните течения в региона, предизвести ФСБ. " Не е изключено отделените мини да навлязат в Босфора и по-нататък в Средиземно море ", се споделя още там.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР