В Изпълнителната агенция /ИА/ Главна инспекция по труда“ /ГИТ/ постъпи

...
В Изпълнителната агенция /ИА/ Главна инспекция по труда“ /ГИТ/ постъпи
Коментари Харесай

Заради електронните трудови книжки: Предупреждение за фалшиви мейли от Инспекцията по труда

В Изпълнителната организация /ИА/ „ Главна ревизия по труда “ /ГИТ/ постъпи информация за разпространяване на електронно известие от името на Агенцията за даване на персонални данни по отношение на въвеждането на електронната трудова брошура . Това оповестиха от ГИТ. От там подчертаха, че от институцията в никакъв случай не се изпращат известия по електронен път, които приканват жителите да вкарват или да актуализират своите персонални данни.

Имейлът, от който се популяризират известията / [email protected] /, не е на Агенцията. Неправомерно е употребявано и логото на ИА ГИТ. Гражданите не би трябвало да отварят линковете, посочени в изпратените известия, както и да вкарват персонални данни, показват от Агенцията.

В случай, че настъпи нужда от разпространение на информация , обвързвана с активността на ИА ГИТ, жителите се уведомяват авансово посредством формалния уебсайт на Агенцията gli.government.bg и посредством медиите. Те могат да получат информация и консултация по телефона или на имейл адресите на Агенцията, оповестени на уеб страницата в секция „ Контакти “, показват още от ГИТ.

За 2022 година в Комисията за отбрана на персоналните данни са постъпили общо 770 тъжби и 394 сигнала за нарушавания в региона на отбраната на персоналните данни и претенции за предприемане на съответни дейности, подадени от физически и юридически лица, държавни органи и организации. Това сочат данни от годишния доклад за активността на комисията за 2022 година, представени в отчета на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Отчетът на КЗЛД бе признат от Народното събрание със 132 гласа „ за “ и шест – „ въздържал се “ на 29 март.

Царски вагони: БДЖ провежда пътешестване с ретро трен до Банкя

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР