В рамките на тази седмица наНационалния тенис център в София,

...
В рамките на тази седмица наНационалния тенис център в София,
Коментари Харесай

Дмитрий Турсунов води заниманията с младите ни тенис национали

В рамките на тази седмица наНационалния тенис център в София, някогашният №20 в международната класация на тенисистите Дмитрий Турсунов взе участие в подготовката на националите на България до 14 и 16 година за Европейските шампионати. Лагерът е част от тактиката на Българската федерация по тенис за развиване на най-талантливите ни състезатели.

Турсунов описа повече за работата си с Българската федерация по тенис и с какво ще способства:
" След края на кариерата ми влязох в контакт със Стефан Цветков. Всички желаят да станат по-добри. Разбира се, има положителни и неприятни дни. Моята работа е да давам оптимално доста информация, а работата на младите играчи е да задават оптимално доста въпроси. Аз не се концентрирам върху това кой е добър и кой не е, а върху това кой желае да стане по-добър - тъй като в случай че през днешния ден не си, на следващия ден имаш късмет да се подобриш. А в случай че си добър, само че не искаш да се развиеш още повече, няма значение аз какво приказвам. "

Турсунов изисква професионализъм от всеки един от българските играчи, с които работи. Ролята му е да оказва помощ на треньорите и да покаже на състезателите, че даже и най-големите тенисисти в последна сметка са елементарни хора, макар че доста постоянно не наподобява тъкмо по този начин.

„ Идеята на БФТ беше да събере най-хубавите младежи и девойки и да сътвори професионална конюнктура, тъй че оптимално доста деца един ден да се приближат до равнището на Григор Димитров. Има доста положителни треньори, само че от време на време децата си мислят,че играчи като Роджър Федерер в никакъв случай не се разочароват и не се изнервят. Това е късмет някой, който е играл професионално, да им изясни по какъв начин се вършат нещата. Децата имат пряк контакт с експерт, става дума за обмяна на информация, тъй като може би аз виждам нещо, което треньорът може да не вижда. Помагам както на децата, по този начин и на треньорите “, сподели Турсунов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР