В публикация на Форбс“ се изброяват шест причини, поради които

...
В публикация на Форбс“ се изброяват шест причини, поради които
Коментари Харесай

„Форбс” предупреждава САЩ да не въвеждат санкции срещу Русия заради цените на петрола

В обява на „ Форбс “ се изброяват шест аргументи, заради които Съединени американски щати не би трябвало да постановат наказания, ембарго или други „ насилствени дейности “, свързани с опит за стабилизиране на петролния пазар.
По-рано „ Уол Стрийт джърнъл ”, базирайки се на високопоставени източници, съобщи, че Съединени американски щати обмислят да вкарат наказания против Русия, с цел да " стабилизират пазара на нефт ". Съединени американски щати желаят да принудят Саудитска Арабия да се върне към предходното произвеждане на нефт, което беше преди развалянето на договорката с OПЕК+. Вашингтон има намерение да употребява дипломатически напън за реализиране на тази цел. Предлага се въвеждане на ограничаващи ограничения против Москва, само че вестникът не посочи какви.
„ Форбс ” напомни, че преди няколко дни сенатор написа писмо до Доналд Тръмп с молба да окаже напън върху Русия за понижаване на добива на нефт.
Първо, Съединени американски щати подхващат тези ограничения, с цел да защитят производството на петрол и газ, само че не тъй като „ друга страна е нарушила някакъв контракт или права на индивида “. Партньорите на Съединените щати ще имат по-малко доверие в тях и Тръмп заради „ нелоялната комерсиална игра “. СТО също може да се опълчи на Вашингтон, като жигосах комерсиалната политика на Съединени американски щати.
Авторът на обявата отбелязва, че Съединени американски щати към този момент са наложили наказания против петролните браншове на Иран и Венецуела, както и против обособени предприятия от съветската петролна промишленост. Освен това дейностите на тези ограничения се отнасят за компании и страни, които желаят да си сътрудничат с лица, включени в американския черен лист. По този метод Съединените щати рискуват да настроят против себе си други страни и задгранични компании, които може да стартират изцяло да пренебрегват американските наказания.
" В един миг потребителят ще има потребност от нефт и в случай че Съединени американски щати го лишат от част от доставките, той ще спре да приема Америка съществено ", написа изданието.
В публикацията се показва още, че Saudi Aramco има Motiva, най-големият производител на нефт в Съединени американски щати. Ако Вашингтон забрани на Саудитска Арабия да доставя нефт за Съединените щати, Рияд може изцяло да затвори американското дружество, което ще докара до понижаване на доставките на петролни артикули. След това цените на бензина ще се покачат, което от своя страна ще навреди на Тръмп.
„ Форбс ” написа, че в американските ръководещи кръгове била изразена и концепцията за въвеждане на ембарго върху доставките на нефт от страните от ОПЕК. Според създателя на материала това ще бъде ирационална стъпка от страна на Съединени американски щати. На Вашингтон ще му останат малко благоприятни условия за пазаруване на тежък нефт, от който се нуждаят рафинериите. Освен това в петролната индустрия възходът се заменя от криза.. Ако цените не се покачат, петролната промишленост ще има компликации. С течение на времето цената на черното злато ще се усили, а фирмите ще се слеят или ще зародят нови.
Според изданието, петролният пазар непрестанно се трансформира и Съединени американски щати не могат да си разрешат да вземат недомислени решения. Авторът цитира образеца на дейностите на държавното управление на Съединени американски щати за понижаване на цените на бензина и намаляване на зависимостта на страната от вноса на нефт. Той напомни, че преди 10 години никой не можеше да си показа, че Съединени американски щати ще добиват рекордни количества черно злато. Но обстановката към 2030 година не може да се предвижда по същия метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР