Министерски съвет назначи Мария Филипова за председател на Комисията за

...
Министерски съвет назначи Мария Филипова за председател на Комисията за
Коментари Харесай

Коя е Мария Филипова - новият шеф на КЗП

Министерски съвет назначи Мария Филипова за ръководител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). Филипова сменя досегашния ръководител на КЗП Стоил Алипиев.

Вчера Народното събрание одобри оставката й от зам.-председателския пост в Комисията по финансов контрол, която беше подадена предния ден, написа.

Тя ръководеше ръководство " Надзор на капиталовата активност " в КФН.

Новото управление на Комисията за отбрана на потребителите е в състав: Мария Филипова – председател; Александър Колячев и Цветислава Лакова – членове.

Досегашният ръководител и двамата членове на Комисията са освободени.

От пресслужбата на Министерския съвет разкриха, че за работата на настоящото все още управление на Комисията в Инспектората на Министерството на стопанската система и промишлеността са постъпили общо 132 сигнала, ориентирани против активността му.

При осъществените инспекции е открито, че в огромната си част, описаните изказвания в сигналите дават отговор на действителността, като това компрометира Комисията като орган, упражняващ надзор в отбрана на потребителите.

Мария Филипова беше началник на ръководство " Надзор на капиталовата активност " в КФН от 2018 година Тя бе назначена от финансовия министър Владислав Горанов.

Филипова беше ръководител и на Държавната комисия по хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР