Ръководството на обществения транспорт в Пловдив се сблъсква с недостиг

...
Ръководството на обществения транспорт в Пловдив се сблъсква с недостиг
Коментари Харесай

Индийски шофьори ще карат автобусите в Пловдив

Ръководството на публичния превоз в Пловдив се сблъсква с дефицит на водачи, което ги кара да наемат личен състав от чужбина.

По информация на Българска национална телевизия към 30 индийски водачи скоро ще ръководят градските рейсове в Пловдив, защото напъните за намиране на водачи от прилежащи страни като Молдова и Украйна не са били сполучливи.

Процесът на набиране на индийски водачи към този момент е завършил, като претендентите са минали сполучливо нужните състезания. Сред изискванията е и владеенето на британски език, а подготовката на документите и визите им е в ход, изясни Димитър Чолаков, шеф на транспортната компания. Индийските водачи ще получават същото възнаграждение като българските си сътрудници и ще им бъде обезпечено настаняване.

Преди да стартират да извършват отговорностите си, новоназначените ще преминат през изцяло образование, с цел да се срещнат с транспортните средства, маршрутите и изискванията на работа в градски условия, добави Чолаков.

Досегашните водачи в Пловдив не се тормозят от идването на новите си сътрудници от Индия. Напротив, те чакат, че работното им натоварване ще намалее, което ще разреши повече почивки и отпуски тъкмо преди летния сезон, означи водач от градския превоз.

Въпреки това локалните поданици одобряват разнопосочно вероятността индийски водачи да ръководят градски рейсове в Пловдив.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР