Как трябва да изразходва бюджетът на ЕС и какви трябва

...
Как трябва да изразходва бюджетът на ЕС и какви трябва
Коментари Харесай

Икономиката бе основна тема в дебата между водещите кандидати за ЕК

Как би трябвало да изразходва бюджетът на Европейски Съюз и какви би трябвало да са целите през идващия мандат? Четирима водещи претенденти участваха в спор за стопанската система, проведен от институт " Брюгел " и в. " Файненшъл таймс ".

Всички се съгласиха, че Европейски Съюз би трябвало да харчи повече за защита. Но Урсула фон дер Лайен, претендент за втори мандат отпред на Европейска комисия, направи една крачка напред.

 
Трябва да подготвим нашата противовъздушна защита и нашите сухопътни сили за новите действителности. Въпросът е какво желаеме да създадем на общоевропейско равнище. Бих се застъпила да изградим общ щит за противовъздушна защита на европейско равнище.
Урсула фон дер Лайен – водещ претендент на ЕНП

Кандидатите се съгласиха, че Съюзът би трябвало да бъде по-конкурентоспособен. Но всеки се опита да показа своята позиция, подчинена на идеологията на политическата му мощ. Социалистът Шмит настоя за обществена Европа.
Но какво разбираме под конкурентоспособност? Това е инвестиция в положително опазване на здравето, в положителни жилища. Също в обучение и добра инфраструктура.
Никола Шмит – водещ претендент на ПЕС

Въпрос, заложен на всички водачи, беше дали Европейски Съюз би трябвало да харчи повече или по-малко. Кандидатът на " Идентичност и народна власт " отбрани политика на големи съкращения, започвайки с уволнението на 6000 чиновници на Европейски Съюз.

Последва замяна на реплики с водещия претендент на либералите.
Ако беше правилно, че да харчим дружно е по-добре, в сравнение с всяка страна самостоятелно, тогава трябваше да имаме най-конкурентната аквакултура в света.
Андерс Вистисен – водещ претендент на " Идентичност и народна власт "
Как можете да кажете, че общата селскостопанска политика е в помощ на сили като Франция и Италия? Без общ газ политиката ни нямаше да бъде повече селскостопанска, нито във Франция, нито в Италия.
Сандро Гоци – водещ претендент на " Обнови Европа "

Всички участници, като се изключи крайнодесния Вистисен, подчертаха нуждата Европа да следва собствен личен път по отношение на Китай и да не продължава неразумно с налагането на мита против Пекин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР