Тази година Киев ще получи 3 милиарда евроПриходите от замразени

...
Тази година Киев ще получи 3 милиарда евроПриходите от замразени
Коментари Харесай

ЕС ще дава на Украйна два пъти годишно приходите от замразените руски активи

Тази година Киев ще получи 3 милиарда евро

Приходите от замразени съветски активи ще бъдат прехвърляни в бюджета на Европейски Съюз на всеки две години, съгласно резолюцията на Съвета на Европейски Съюз за тяхното потребление, оповестена в Официалния вестник на Съюза.

На 21 май, преди съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, който одобри този правилник, белгийският външен министър Ая Лабиб сподели, че „ почти 3 милиарда евро би трябвало да станат налични до юли “. 90% от тази сума се възнамерява да се употребява за поддръжка на украинската войска.

Решението влиза в действие на следващия ден, 23 май. Съветът го добави към съществуващите стопански наказания на Европейски Съюз против Руската федерация, осведоми Интерфакс.

От 15 февруари 2024 година паричните суми, представляващи съветски суверенни активи, би трябвало да се регистрират настрана. Нетният доход, получен от тях - също.

99,7% от чистата облага от приходите от тези активи би трябвало да бъдат преведени в бюджета на Европейски Съюз и остават на негово разположение.

Те ще бъдат изплащани от централния депозитар на Европейски Съюз на всеки две години и ще бъдат употребявани за продължение на военната поддръжка за Украйна посредством Европейския механизъм за подкрепяне на мира, както и за опазване на потенциала на украинската отбранителна промишленост и потребностите от възобновяване на страната по стратегии на Европейски Съюз.

Очаква се активите да генерират облаги от към 5 милиарда евро годишно в бъдеще, се споделя в отчета. Украйна, съгласно проекта, ще получава помощ два пъти годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР