Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху

...
Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху
Коментари Харесай

Контрера: След като мост едва не уби млада жена в София, камъните вече летят по главата на Терзиев

Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху главата на жена на столичната улица „ Тинтява “. За случая се разбра след интервенция на медиите, другояче щеше да бъде потулен и общината ни лук яла, ни лук мирисала, написа зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в СОС Каролос Контрера за скандалния случай в собствен коментар във Facebook.

Реагирам, тъй като още на 08.01.2024 година с публично писмо (СОА24-ВК66-135) съм изискал осъществяване на цялостен механически одит на положението на всички мостови уреди на територията на Столична община във всички 24 столични региона. В бюджета за 2024 година предложих 5 млн. лева за настоящ ремонт на мостови уреди - беше отхвърлено, дава повече детайлности по тематиката, която стана медийно известна през днешния ден.

 

Ето и още детайлности: На 23.02.2024 година Контрера получил отговор на свое искане за цялостен механически одит, подписан от кмета Васил Терзиев. В него се споделя, че на територията на Столична община има над 300 моста, като през последните 15 години са осъществявани някакви поправки на над 180 от тях. Васил Терзиев дава отговор, че е оправдано да се сътвори звено, оборудвано и с нужните механически средства, което да прави периодически огледи на оборудванията.

 

До тук добре - само че какво е свършено? Най-вероятно безусловно нищо, тъй като части бетон не престават да падат и да пребиват жители.

 

Безхаберието е рисково за живота и здравето! Ако ме бяха послушали още януари, можеше най-малко този случай да бъде избегнат. Сега общината ще бъде наказана. Какво се случва обаче оттук насетне? Къде е профилираното звено, дадено от кмета? Къде са техническите обследвания? Къде са плановете за ремонт и реорганизация? Къде са средствата за ремонт, пита Контрера.

 

Призовавам Васил Терзиев да вземе ограничения по тематиката, тъй като камъните (буквално и преносно) летят по него. Със сигурност, в случай че той и неговата администрация реши, бих дал оферти по какъв начин да стартираме да решаваме и въпросите с мостовете в София, част от които са в спешно положение. За задачата обаче е нужна воля. Нещо повече, нужна е воля и от двете страни. С политически дебелоглав няма да стигнем до на никое място. Дали обаче кметът го схваща? Който е тръгнал по акъла на „ спасителите “, надалеч не е стигнал.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР