Руският президент Владимир Путин похвали Виетнам за балансирания му подход

...
Руският президент Владимир Путин похвали Виетнам за балансирания му подход
Коментари Харесай

Путин похвали Виетнам за балансирания подход към войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин похвали Виетнам за " уравновесения " му метод към войната в Украйна и очерта напредъка в областите на заплащанията, енергетиката и търговията в публикация, оповестена в сряда в вестника на Виетнамската комунистическа партия. В публикацията, оповестена в " Nhan Dan " във връзка държавното посещаване на Путин във Виетнам, той похвали комунистическия режим в азиатската страна за поддръжката му за " прагматичен метод за решение на рецесията в Украйна ", цитира думите му Ройтерс.

Виетнам, който публично води неутрална външна политика в връзките си с огромните международни сили, се въздържа от наказание на съветската офанзива против Украйна, позиция, която западните страни считат за прекомерно близка до Кремъл.

Путин се чака да дойде в Ханой през нощта и да се срещне с виетнамските водачи в четвъртък, след пътешестване до Северна Корея. Руският водач, който прави първото си посещаване във Виетнам от 2017 година, когато участва на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (APEC), съобщи, че Русия и Виетнам също споделят " сходни оценки на обстановката в Азиатско-тихоокеанския район ".
 Виетнамците чакат с неспокойствие своя
Виетнамците чакат с неспокойствие своя " кумир " и " другар " Путин

Русия и Виетнам споделят от десетилетия една и съща комунистическа идеология и поддържат доста близки връзки

Виетнамската позиция във връзка с Южнокитайско море се разграничава от тази на Китай , който претендира за стратегическия воден път съвсем напълно като своя благосъстоятелност, в това число газови и петролни залежи в изключителната икономическа зона на Виетнам, където съветски компании извличат петрол и газ.

Путин уточни енергетиката като " област от стратегическо значение в двустранното съдействие " и визира руско-виетнамските взаимни предприятия за изкопаеми горива в Южнокитайско море и в Северна Русия. Той означи, че " Газпром " също оперира газови залежи във Виетнам и че съветската енергийна компания " Новатек " възнамерява да започва планове за полутечен природен газ (LNG) във Виетнам.

Путин също похвали напредъка във финансирането и търговията. Разрешаването на заплащания сред двете страни е било усложнено от западните наказания против съветските банки, и този въпрос дълго време е бил приоритет в двустранните срещи. Виетнам исторически е огромен вносител на съветски оръжия . Путин сподели, че транзакциите в рубли и виетнамски донги са съставлявали 60% от двустранните търговски заплащания през първото тримесечие на тази година, по отношение на повече от 40% през предходната година.

Въпреки това, търговията на Виетнам с Русия остава лимитирана , като главните търговски сътрудници на Ханой са Съединени американски щати и Китай.
 В Северна Корея Путин разменя кон за кокошка
В Северна Корея Путин разменя кон за кокошка

Ако Северна Корея има две бутала - Поднебесната империя нормално натиска спирачката, до момента в който Русия в този момент форсира газта на севернокорейския диктатор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР