В продължение на две години служителите възприемат концепцията за тихо

...
В продължение на две години служителите възприемат концепцията за тихо
Коментари Харесай

Говори, а не работи: Кои са шумните служители и как да се справим с тях

В продължение на две години чиновниците възприемат концепцията за " безшумно овакантяване ", защото отхвърлят културата на непрекъснато бързане и дават приоритет на салдото сред професионалния и персоналния живот.

Но всеки се сеща за свои сътрудници, които са " по-шумните братовчеди " на тихите напускащи - от време на време наричани " шумни чиновници " - термин, въведен от Андре Спайсър, професор по организационно държание и декан на Bayes Business School.

Това са чиновници, споделя CNBC, които слагат по-голям акцент върху това да създадат работата си известна на всички, вместо " да се съсредоточат върху самата работа ", споделя Никол Прайс, треньор по водачество и специалист по работните места пред медията. " Те употребяват разнообразни способи за самореклама, като приказват повече за това, което вършат или възнамеряват да създадат, вместо да се заемат със дилемите си. "

Според Прайс има два лесни метода да разберете кой е гръмък чиновник: Не виждате доста работа, която се прави, до момента в който те приказват " извънредно доста " за работата, която " правят ".

" Шумните чиновници постоянно са много политически насочени и са доста дейни в професионалните обществени мрежи, където разпространяват своите задания и достижения ", прибавя тя.

Вики Салеми, кариерен специалист в портала за работа Monster.com, прави разлика сред човек, който решително декларира себе си на работното място, и шумния чиновник: " Първият избира по кое време да приказва, с цел да притегли вниманието към работата си. Докато вторият жадува за внимание и обича да се чува по какъв начин приказва, даже когато не става дума за нищо изключително, а просто си прави отговорностите ".

Защо някои се концентрират върху видимостта?

Защо съществуват шумните чиновници?

" Вярвате или не, някои хора приказват прекалено много за достиженията си - или за неналичието на такива - тъй като им липсва самочувствие или са несигурни и компенсират по този метод ", изяснява Прайс. " Също по този начин някои хора се стимулират от външни тласъци и самопризнание, а не от присъщото задоволство от самата работа. Това може да докара до фокусиране върху видимостта и саморекламата. "

Салеми показва, че този вид чиновници може да изпитват потребност от непрекъснато самовъзвеличаване, тъй като не получават самопризнание или внимание от шефовете или сътрудниците си:

" Или пък може да е другата прекаленост: те са прекомерно уверени в работата си и се хвалят с нея, като на моменти прекаляват ".

Въздействие върху екипа

Експертите, с които CNBC беседва, са безапелационни, че сходно държание не предвещава положително бъдеще за всички.

" Това непрекъснато да се надувате може да бъде вбесяващо за другите и да отблъсква хората, изключително сътрудниците ви ", подчертава Салеми.

Освен това изследване от 2021 година открива, че съществуването на климат на самореклама в работните групи може да понижи сплотеността на екипите.

„ Шумните чиновници могат да основат работна среда, в която видимостта и саморекламата се ценят повече от действителните резултати, което може да демотивира чиновниците, които са по-тихи или избират да оставят работата си да приказва сама за себе си “, предизвестява Прайс.  " Постоянната самореклама може да сътвори атмосфера на конкуренция, а не на съдействие, което да докара до дисбаланс във възприемането на напъните и признанието. Това пък може да се отрази отрицателно на морала в екипа. "

Какво можете да извършите във връзка с шумните чиновници

Макар че шумните чиновници може да са дразнещи, значимо е да поставите граници, безапелационна е Салеми:

" Ако водите диалог с екипа или участвате в подобен и ваш сътрудник непрекъснато приказва за нещо несъществено, можете да кажете: " Остават ни единствено 10 минути, тъй че би трябвало да сме съответни и да приказваме единствено във връзка с самата работа. "

За Прайс съществуването на шумни чиновници на едно работно място е реалност, тъй като сходно държание е било възнаградено или одобрено от управлението.

" Лидерът може да подсигурява, че всички членове на екипа се правят оценка по действителното им показване, а освен по способността им да разпространяват себе си ", изяснява тя. „ Това предизвиква всички да се съсредоточат върху работата си и оказва помощ да се подсигурява, че по-тихите членове на екипа са приети за своя принос. "

Ето какво предлага тя на фирмите и водачите да създадат, с цел да се оправят с шумните чиновници в офиса:

Признавайте напъните, а освен показността

Често тихата и ненабиваща се на очи работа е това, което поддържа действието на една организация.

Лидерите би трябвало да погледнат оттатък шума и да признаят приноса на тези, които може да не са толкоз гласовити, само че правят съзнателно работата си. Това предизвиква просвета, в която се ценят действителната продуктивност и резултати, а освен видимостта.

Разберете другите стилове на работа

Някои са по-гласовити по отношение на напъните си, до момента в който други са по-тихи и по-съсредоточени върху поставените задания.

Добрият началник би трябвало да цени и признава и двата метода, като регистрира, че другите стилове на работа могат да допринесат за основаването на разнороден и ефикасен екип.

Общувайте и давайте противоположна връзка

Ако забележите член на екипа, който непрекъснато натъртва повече на това да приказва за работата си, в сравнение с действителните резултати, поговорете с него за това, поучава Прайс.

Осигурете градивна противоположна връзка, която предизвиква салдото сред саморекламата и продуктивната работа. Това оказва помощ освен на обособения човек, само че е от изгода и за целия екип.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР