Френският външен министър Стефан Сежурне заяви по време на посещението

...
Френският външен министър Стефан Сежурне заяви по време на посещението
Коментари Харесай

Сежурне: Никой няма полза от ескалацията между Израел и Хизбула

Френският външен министър Стефан Сежурне съобщи по време на визитата си в Ливан в неделя, че " никой няма интерес Израел и " Хизбула " да продължат тази ескалация ", като добави, че ще каже същото на израелските публични лица, когато се срещне с тях във вторник.

Сежурне добави, че Франция " отхвърля най-лошия сюжет " в Близкия изток.

Той сподели на ливанските държавни чиновници, че ливанските въоръжени сили би трябвало да бъдат пренасочени в южната част на страната, с цел да се ограничи въздействието на " Хизбула " в района .

През последните месеци Израел и " Хизбула " си размениха голям брой удари, само че те се усилиха, в отговор на разрушеното иранско посолство в Дамаск. Припомняме, че " Хизбула " е подкпреяна от Иран и Сирия.
 Франция с опити да облекчи напрежението сред
Франция с опити да облекчи напрежението сред " Хизбула " и Израел

" Хизбула " съобщи, че няма да влиза в никакви съответни полемики, до момента в който няма преустановяване на огъня в Газа

Местните ливански медии оповестиха, че държавното управление е предоставило противоположна връзка на французите по отношение на предлагането, само че френски чиновници споделят, че отговорите до момента са били общи и липсва консенсус измежду ливанците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР