В община Девин ще наложат санкции на местната фирма за

...
В община Девин ще наложат санкции на местната фирма за
Коментари Харесай

В Девин ще глобят снегопочистващата фирма

В община Девин ще наложат наказания на локалната компания за зимно поддържане поради създалата се тежка зимна конюнктура на 5 и 6 февруари.

" Зимното поддържане на общинската пътна мрежа в града и по обитаеми места се прави от " Виаконсулт 5-ЕООД ". С сдружението е подписан контракт за период от 5 години, считано от 20-и декември 2017-а година. Според контракта компанията е длъжна да прави снегопочистването, опесъчаването и поддържането на улиците в града и пътната мрежа до всички обитаеми места през зимния сезон. На 5-и и 6-и февруари е установено, че въпросната компания няма нужния механически и учредителен капацитет, с цел да се оправя с сходни обстановки.

През последните няколко дни в община Девин постъпили многочислени сигнали за непочистени и неопесъчени пътища и улици, прецизират от общината. Село Осиково останало в капан на снежната завивка, без компанията да може да реагира, което сложило в риск популацията и предизвикало напрежение. Предстои да бъдат направени констативни протоколи и да се наложат наказания на компанията ", оповестяват от община Девин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР