Къде точно бизнесменът Димитър Бонзов е държал пистолета, попаднал в

...
Къде точно бизнесменът Димитър Бонзов е държал пистолета, попаднал в
Коментари Харесай

Ето къде децата са открили пистолета, с който депутатският син рани 12-годишната си леля

Къде тъкмо предприемачът Димитър Бонзов е държал револвера, попаднал в ръцете на 11-годишния наследник на политика Явор Божанков, с който детето простреля несъзнателно 12-годишната си вуйна? Инцидентът стана в неделя по обед на роднинско празненство по случай рождения ден на дамата на Бонзов в търновското село Арбанаси. Мнозина се възмутиха, че оръжието е било оставено без контрол, и то на празненство с доста деца.

Бойния револвер “Смит енд Уесън ” е бил прикрит под възглавница на скамейка в двора на къщата, описват проверяващи. Къде е бил през това време предприемачът, не е ясно, както и за какво оръжието е било там, вместо в железна каса, оповестява 24 часа. 

До момента Бонзов не е дал пояснение пред проверяващите. Може да го направи на 16 май, когато е свикан за покачване на обвинявания.

“Ще даде пояснения, откакто бъде притеглен като обвинен ”, увериха от прокуратурата. По преценка на наблюдаващия прокурор може да се желае или не мярка за неотклонение на Бонзов. Той ще дава отговор за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за това, че е държано огнестрелно оръжие, като не са взети ограничения за сигурност и не е съхранявано по плануваните за това правила.

“Наказанията, които се плануват за тези закононарушения, са до 6 година затвор за първото и от 3 до 10 година отнемане от независимост за второто ”, разясни районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

В неделя предприемачът беше арестуван по Закона за Министерство на вътрешните работи - срокът по него е едно денонощие, само че освободен след часове още същия ден.

Междувременно раненото 12-годишно момиче беше преместено в столична университетска клиника за продължение на лекуването и възобновяване. Детето беше простреляно в дясното стъпало.

Прокуратурата пък разгласи, че ще сезира Агенцията за протекция на детето за неупражнен наставнически надзор. Разследващите са взели натривки от ръцете на всички посетители, с цел да изяснят детайлите към главния въпрос за какво револвер с патрон в цевта се оказа край играещи деца.

“Имало е много деца, които са си играли, и при тази игра е създаден изстрел ”, описа прокурор Шабов. Тепърва ще се обяснява през какъв брой детски ръце е минал бойният револвер, взет за играчка.

На празненството били 15-16 родственици и другари, които чествали рожденичката Мая Бензарова.

11-годишният наследник на Явор Божанков бил там с майка си и по-малкото си братче. Депутатът, който е в акция за идния избор и е с имунитет, не е бил там, потвърдиха от обвиняването.

Детето на Божанков, без да знае, че държи в ръцете си същински револвер, освен това зареден, натиснало спусъка.

Куршумът попаднал в пръста на десния крайник на 12-годишната сестра на майка му.

Детето незабавно било откарано в незабавното поделение на великотърновската болница. Няма записано позвъняване за случая на тел. 112, сигнал е подаден от незабавна помощ сред 13,30 и 14 ч.

В търновската болница бе осъществена незабавна интервенция за изваждане на проектила.

“Операцията е сполучлива, детето е в устойчиво положение и е приведено в ортопедично поделение. Ще бъде превозено до столична университетска клиника, където ще продължи лекуването и възобновяване му ”, показаха в известие до медиите от регионалната болница.

“Синът ми е в потрес, благодарим на Господ, че не се е случило най-лошото ”, написа във фейсбук Божанков.

Той помоли за схващане и изясни, че не отговарял на телефона си, тъй като желал да бъде до децата в този миг.

“Родителите, които не са упражнили контрол върху децата си, не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска ”, изясни Шабов.

Разследването работи по всички вероятни версии. Назначени са балистична и съдебно-медицинска експертиза. Собственикът на оръжието не е престъпно проявен. Бизнесменът се занимава с произвеждане на самун.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР