Австралия и Нова Зеландия обещаха милиони долари помощ за Папуа

...
Австралия и Нова Зеландия обещаха милиони долари помощ за Папуа
Коментари Харесай

Нова Зеландия и Австралия обещаха милиони долари помощ за Папуа Нова Гвинея

Австралия и Нова Зеландия дадоха обещание милиони долари помощ за Папуа Нова Гвинея след смъртоносно свлачище, съобщи ДПА.

Няколко села в провинция Енга на Папуа Нова Гвинея бяха наранени от свлачището, откакто част от планина рухна в ранните часове на петъчния ден.

Службата на Папуа Нова Гвинея за справяне с изключителните обстановки съобщи, че е допустимо над 2000 души да са затрупани живи.

Вицепремиерът на Нова Зеландия Уинстън Питърс съобщи през днешния ден, че новозеландското държавно управление ще отпусне към 1,5 милиона новозеландски $ (923 хиляди щатски долара), с цел да помогне на Папуа Нова Гвинея да се оправи с последствията от свлачището, пише БТА.

" Свлачището в провинция Енга в Папуа Нова Гвинея е безспорна покруса. Мислите ни остават с тези, които са непосредствено наранени и с хората и държавното управление на Папуа Нова Гвинея ", написа Питърс в обществената мрежа " Екс ".

Австралийският вицепремиер Ричард Марлс съобщи, че Австралия ще даде като за начало 2,5 милиона австралийски $ (1,6 милиона американски долара) помощ на Папуа Нова Гвинея.

" Като непосредствен комшия и другар, ще вършим всичко допустимо, с цел да окажем помощ ", написа той в " Екс ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР