Стопкадър България он ЕърИзвестен наш финансист изрази мнение за увеличението

...
Стопкадър България он ЕърИзвестен наш финансист изрази мнение за увеличението
Коментари Харесай

Финансов експерт: Бюджетът няма как да бъде оправен

Стопкадър " България он Еър "

Известен наш финансист изрази мнение за нарастването на пенсиите, инфлацията и бюджета. 

" Не е ясно за какво съществуват правила и за какво съществува това швейцарско предписание, когато то се съблюдава, когато на някого му изнася. Това към този момент не наподобява бюджет. Ако измененията и решенията продължат да се взимат по този метод - няма потребност от Министерство на финансите. Вече има изкуствен интелект, задоволителен е един робот и още 5-6 индивида, които към този момент ще вършат бюджет ", сподели сбито финансовият специалист Любомир Дацов в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му не може да има по-добро систематизиране на бюджета от политическото.

" Как ще накаже гласоподавателят политиците, които направиха този бюджет? Когато направиш толкоз груби неточности с бюджета, би трябвало политическо наказване. Ние сега ще имаме и европейски, и национални избори, и действително ние се провалихме за влизането в Еврозоната. Но още предходната година беше ясно, че при този тип политика няма по какъв начин да се влезе в Еврозоната, а в случай че беше станало - щеше да е по някаква случайност ", добави Дацов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че няма по какъв начин да покрием критерия за инфлацията.

" Няма по какъв начин да помпаш недостиг и да смяташ, че няма да имаш по-висока инфлация спрямо другите. Няма по какъв начин да играеш на ръба на бръснача с дефицитите и да очакваш, че при дребни промени на изискванията няма да се получи проблем при бюджета. Имаше безусловно единогласие във връзка с параметрите, че Брутният вътрешен продукт е надут, с цел да оправдаят по-високи приходи, всички роптаеха против изпреварващия растеж на заплати и безпринципното нарастване на минималните приходи във всяка една категория ", разяснява финансовият специалист.

Дацов е безапелационен, че бюджетът няма по какъв начин да бъде оправен.

" Лошото е, че и гласоподавателите, и политиците считат еднообразно - и на едните, и на другите не им пука доста за страната. Всеки гледа какво ще е в личната му паница. Това е доста зле за страната, тъй като това значи, че няма небосвод пред нея. Но не мога да обвинявам пенсионерите и тези, които са на бюджетна прехрана. Виня Министерството на финансите и политиците за това, че нямат визия за това по какъв начин да ръководят ", добави той.

" Ние бяхме глупави преди време да се борим да има невисок дълг, тъй като в случай че бяхме оставили дългът да е висок - сегашните политиците нямаше да си развяват коня. Асен Василев е главният провинен за положението на бюджета, тъй като той наложи този вид мислене в последните години ", разясни Дацов, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР