Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне днес в Белгия и

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне днес в Белгия и
Коментари Харесай

Зеленски ще посети днес Белгия

Украинският президент Володимир Зеленски ще дойде през днешния ден в Белгия и ще подпише съглашение в областта на сигурността с белгийския министър председател Александер де Кро, заяви белгийското държавно управление, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украинският водач се пробва да подсигурява спомагателна военна помощ за страната си от западните съдружници, до момента в който силите на Киев сдържат настъплението на съветските сили.

Вчера Зеленски посети Испания, която даде обещание тази година да даде на Украйна военна помощ на стойност един милиард евро, по силата на съглашение в областта на сигурността сред Киев и държавното управление на испанския министър председател Педро Санчес.

Украйна подписа серия от такива съглашения със западните си сътрудници, които дадоха обещание да ѝ оказват дълготрайна помощ под формата на доставки на оръжия и образование на украински бойци.

Зеленски и Де Кро ще дадат взаимна конференция в Брюксел, се споделя в документално изказване на белгийското държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР