Валежи и гръмотевици ще има на много места, главно в

...
Валежи и гръмотевици ще има на много места, главно в
Коментари Харесай

Жълт код в края на работната седмица. Валежи и гръмотевици главно в Югозападна България

Валежи и гръмотевици ще има на доста места, основно в Югозападна България. Остават изискванията за градушки. Ще има местни интензивни феномени. В Източна България ще бъде най-вече слънчево, след обяд тук-там с купеста облачност. Ще духа слаб, в източните региони – сдържан вятър от изток-североизток, предава Национален институт по метеорология и хидрология, представена от

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините в Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 13°. 

През почивните дни и при започване на идната седмица времето ще бъде слънчево и в по-голямата част от страната и съвсем безшумно. След обяд ще се развива купеста облачност, в събота и неделя вероятността за превалявания е дребна, а в понеделник на обособени места в крайните западни региони ще превали и прегърми. По Черноморието ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачват и в понеделник оптималните ще бъдат сред 33° и 38°. 

Във вторник от северозапад ще прониква релативно студен въздух и температурите ще се намалят. Въздушната маса над страната ще се стабилизира и в Западна и Централна България ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР